Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Održana humanitarna akcija „Budi mi prijatelj“ u zadarskom azilu

Posted On Subota, 18 prosinca 2021 14:01

Župan Božidar Longin podržao je danas svojim dolaskom humanitarnu akciju "Budi mi prijatelj" koju je u zadarskom azilu organizirala Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Zadarske šapice u suradnji s partnerima.

Uz prikupljanje donacija za azil, cilj je bio da se u dnevnom programu psima iz skloništa pokloni ljubav i pažnja koju iščekuju i zaslužuju.

"Pas nije stvar koju možete vratiti, on je živo biće sa svim svojim potrebama i osjećajima i ne možete ga jednostavno ostaviti na cesti. Budimo odgovorni uvijek i u svemu, a osobito u odnosu prema drugima, bilo da je riječ o ljudima, bilo o životinjama"- rekao je župan Longin i zahvalio svim volonterima koji skrbe o azilu kao i svima koji dolaze prošetati pse i donose donacije.

„Zadarska županija trudi se već određeni broj godina pružiti pomoć Zadarskom azilu i u tom smislu pokrenuli smo projekt izgradnje vrlo suvremenog i izuzetno dobro opremljenog novog prostora u kojem će četveronožni prijatelji dobiti novo utočište“, rekao je župan Longin  i dodao  da na projektu novog skloništa za životinje Zadarska županija radi u suradnji s našim gradovima i općinama jer je njihova zakonska obveza skrb o napuštenim životinjama, te  da bi pristupna cesta do novog azila trebala biti gotova već do kraja ove godine. 

Današnji humanitarni događaj u zadarskom azilu uključio je edukativne i zabavne sadržaje namijenjene djeci i odraslima, a posjetitelje je uz Djeda Božićnjaka zabavljala i maskota Šapica.

U zadarskom azilu četiri volonterke u ovome trenutku brinu o 150 pasa, a na godišnjoj razini broj se penje na 350 pasa. Riječ je o psima od kojih svaki ima svoju priču, a svaki pas nakon ulaska u azil je cijepljen i kastriran. Za ove pse dnevno je potrebno i do 50 kg hrane.

„Osim ove subote, svatko može doći bilo koji drugi dan i iskoristi slobodno vrijeme za druženje s psima. Njima zaista znači druženje s ljudima, donacije i stvaranje prijateljskog odnosa. Također, želimo potaknuti  ljude da udome psa i osiguraju im novu životnu priču“- istaknula je jedna od volonterki.

Pročitano 1773 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA