Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Uručena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

Posted On Ponedjeljak, 25 listopada 2021 16:11
Anđelko Telesmanić primio je priznanje za 100 puta darovanu krv Anđelko Telesmanić primio je priznanje za 100 puta darovanu krv

Na tradicionalnoj svečanosti u povodu Dana darivatelja krvi uručena su priznanja osobama koje su dale doprinos radu Društva crvenog križa Zadarske županije. Prigodne zahvalnice dobile su 4 žene koje su donirale krv više od 35 puta i 16 muškaraca koji su krv dali 50 puta, a priznanja su uručena i osobama koje su doprinijele razvoju i popularizaciji dobrovoljnog davalaštva krvi u Zadarskoj županiji te darivateljima koji zbog zdravstvenih razloga to više nisu u mogućnosti biti.

„Naša Županija sufinancira rad Crvenog križa i činit ćemo to i dalje svjesni koliko je važna njihova uloga u društvu. No, na vašem primjeru vidimo kako novac nije onaj koji sve rješava, nije onaj koji ima najveću vrijednost. Vaš dar daleko je vrjedniji. Svojim primjerom, nadam se, potaknut ćete i druge naše sugrađane na nesebičnost, a sve nas već ste odavno učinili ponosnima“, istaknuo je župan Božidar Longin koji je, zajedno s novim vodstvom Crvenog križa, predsjednikom županijskog društva dr. Davorom Dorčićem i ravnateljem gradskog društva Šimom Lisicom te voditeljicom Odjela transfuzije Opće bolnice Zadar dr. Marijanom Nadinić uručio prigodna priznanja.

„Najvažniju ulogu dobrovoljni darivatelji krvi imali su u onim teškim godinama Domovinskog rata kada su se bitke vodile ne samo na bojišnici, već i u bolnicama u kojima su liječnici ratovali protiv smrti. I u mirnodopsko doba bolnice i dalje imaju velike potrebe za krvi zbog operacija koje se svakodnevno obavljaju, a situacija je još zahtjevnija tijekom ljetne turističke sezone zbog porasta prometnih nesreća. U takvim situacijama, vi ste oni koji, uz liječnike, spašavate živote“, poručio je Longin dobrovoljnim darivateljima krvi okupljenima u hotelu Kolovare.

Anđelko Telesmanić koji je primio priznanje za 100 puta darovanu krv otkrio je kako je s darivanjem krvi počeo još 1984. godine u svojoj tadašnjoj tvrtki Bagat. 

„Kasnije sam nastavio redovno davati krv, a još uvijek dajem u sklopu aktiva DDK-a Silba. Nažalost, s godinama moramo prestati davati krv, ali drago mi je da već imam nasljednike u svojem sinu i supruzi koji su također dobrovoljni darivatelji i na koje sam ako ponosan“, istaknuo je Telesmanić.

Zahvalnice za 100 puta darovanu krv: Telesmanić Anđelko.

Zahvalnice za 50 puta darovanu krv: Antolović Denis, Bach Filip, Batur Stanko, Bičić Šime, Blaslov Siniša, Bugarija Mate, Dandić Dragiša, Krešan Zoran, Laštro Josip, Markulin Kažimir, Parić Ivan, Perović Denis, Perović Damir, Petković Đuro, Svirčić Goran, Šutalo Vladimir.

Zahvalnice za 35 puta darovanu krv: Bralić Snježana, Glavan Mirjana, Nižić Svemirka, Vuksan Mirkica.

Zahvalnice za poticanje svijesti o potrebi darivanja krvi te pomoć u organiziranju akcija: Baraba Radojka, Dušević Mladen, Đuriš Jelena, Jurin Venci, Lisica Zoran, Mikulić Ivica, Mišlov Dario, Pavić Ljubo, Perina Karmen, Vicković Goran, Vuica Branko.

Zahvalnice za dosadašnju iskazanu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku: Barbaroša Željko, Lisica Boris, Mikulić Roko, Mišlov Lidija, Sikirić Klement, Stipanić Ivica, Sutlović Zdravko, Kocanović Tihomir.

Pročitano 1358 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA