Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin otvorio radove na automehatroničarskoj radionici SŠ Vice Vlatković

Posted On Ponedjeljak, 13 rujna 2021 14:48

U Strukovnoj školi Vice Vlatkovića svečano je obilježen početak izgradnje automehatroničarske radionice u kojoj će se učenici usavršavati za rad u autoindustriji i srodnim granama. 

Otvorenju radova nazočili su župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije Marina Dujmović Vuković te predstavnici partnera na projektu.

Za 18 mjeseci, koliki je rok završetka izgradnje automehatroničarske radionice, učenicima škole bit će na raspolaganju radionica od 300 metara kvadratnih za servis vozila i učionica za nastavu, dok je na katu predviđen kabinet za automehatroniku i robotiku. Radove izvodi građevinska tvrtka „Constructa Terra" prema arhitektonskom rješenju projektanta Bogdana Marova.

„Bit će dostupno još više novih tehnologija za funkcionalnu nastavu, više vježbi, interaktivnih metoda rada, sve da učenici steknu vještine koje će ih pripremiti za moderno tržište rada. U te radionice ulazit će automehatroničari, autolimari, tehničari za vozila i tehničari za mehatroniku te računalni i strojarski tehničari Tehničke škole. Preuređuju se i kabineti unutar zgrade, pri čemu nastojimo da svaki metar ovih dviju škola bude dostupan osobama s invaliditetom. Jedan sanitarni prostor će se preurediti i postaviti pristupne rampe“, najavio je ravnatelj Tihomir Tomčić.

Izgradnja moderne automehatroničarske radionice ključne za rad i usavršavanje u autoindustriji samo je dio EU projekta „„Bolji uvjeti za učenje kroz rad - unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića - regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva" vrijednog 29. 965.321,15 kuna.

„Obrazovanje i osposobljavanje imaju ključnu ulogu u razvoju kompetencija mladih i čine najvažniji preduvjet za njihov uspješan život. Dokaz tome svakako je i ova škola. Pogled na punionicu električnih vozila sjetit će nas na sad već davni projekt „e-mobil" i prve dobivene certifikate u Hrvatskoj za zvanje stručnjaka za rad na hibridnim i električnim vozilima. Taj podatak potvrđuje kako upravo kvalitetno i uključivo obrazovanje, osposobljavanje i cjeloživotno učenje razvijaju ključne kompetencije potrebne za osobni profesionalni razvoj i zapošljivost, ali i socijalnu uključenost i razvoj gospodarstva u cjelini“, istaknuo je gradonačelnik Dukić i čestitao učenicima ove škole na osvojenoj nagradi na hackatonu koji se održao prošlog tjedna u sklopu Smart City konferencije.

Župan Božidar Longin istaknuo je kako je uvjeren da će iz ove škole na tržište rada izaći gotovi, kvalitetni kadrovi:

Tržište rada je nemilosrdno i traži gotove ljude. Traži ljude koji će izaći iz klupa i početi raditi. Mislim da je ovo jedan dobar put, učenje uz rad. Upravo je to najbolji i najbrži put za dobiti gotove ljude. Ja na tome čestitam prvenstveno vama ravnatelju, ali i svima koji su na ovom projektu“, istaknuo je Longin i simbolično otvorio početak radova na izgradnji ove vrijedne radionice.

Radovi na izgradnji objekta vrijedni su 4.410.414,14 kuna s PDV-om. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Zadarska županija sufinancirala je projekt sa 267.746,64 kuna, koliko je iznosila razlika između inicijalne ponuđene cijene (s PDV-om) i procijenjene vrijednosti infrastrukturnih radova u projektnoj prijavi.

Vrijednu specijaliziranu opremu dobiti i partnerske škole: Tehnička škola Zadar, Srednja škola Biograd na Moru, Tehnička škola Rijeka te Industrijsko - obrtnička škola Pula.

Pročitano 294 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA