Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministrica Obuljen-Koržinek u radnom posjetu Gradu Zadru

Posted On Petak, 03 rujna 2021 14:47

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, održala je danas radni sastanak s županom Božidarom Longinom i   gradonačelnikom Brankom Dukićem te njihovim suradnicima, a glavna tema razgovora bila je budućnost Narodnog muzeja Zadar.

"Dogovorena je pomoć Hrvatskog muzejskog vijeća i stručnjaka Ministarstva kulture kako bi se ubrzao rad na postavu, a onda će se u funkciji tog postava dalje donositi odluke. Sve su opcije otvorene - i ambicija Grada da osnuje posebni gradski muzej, mogućnost da Narodni muzej ima zajedničke osnivače, Grad i Županiju, ili mogućnost da se određene zbirke odvoje. Odluka će u prvom redu ovisiti o dogovoru Grada Zadra i Zadarske županije", rekla je nakon radnog sastanka ministrica Obuljen Koržinek ističući kako je najvažnije da se prezentira bogati fundus koji u ovom trenutku nije adekvatno predstavljen.

"Zadar je završetkom ovih brojnih zgrada dobio jedinstveni prostor u kojem će moći prezentirati bogatu zbirku današnjeg Narodnog muzeja. S obzirom na različite koncepcije koje su se prezentirale proteklih godina, a u svijetlu našeg novog Zakona o muzejima koji je otvorio mogućnost suvremenijeg načina upravljanja muzejima, danas smo poslušali stavove vezane uz budućnost postava odnosno izložbenih djelatnosti koje će se odvijati u ovim prostorima", dodala je ministrica.

Župan Božidar Longin je istaknuo kako će nakon završetka obnove Providurove palače rijetko tko imati takav prostor za predstavljanje kulturne baštine, najavljujući da će s gradonačelnikom Brankom Dukićem  dogovoriti najbolji način kojim će se to prezentirati.

"Grad je jasno iznosio svoje stavove - želimo da ovaj prostor bude središte kulture. U suradnji sa Županijom i Ministarstvom krenut ćemo u realizaciju postava. Vjerujem da će prije ili kasnije to postati Muzej Grada Zadra, ali to je proces koji će trajati i u kojem će biti potrebno oformiti cijeli ovaj kompleks kako bi postao dnevni boravak naših građana", poručio je gradonačelnik Dukić.

U nastavku posjeta ministrica Obuljen Koržinek u pratnji župana Longina i gradonačelnika Dukića obišla je novouređeni prostor Provudurove palače.

Pročitano 180 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA