Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Ministrica Obuljen-Koržinek u radnom posjetu Gradu Zadru

Posted On Petak, 03 rujna 2021 14:47

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, održala je danas radni sastanak s županom Božidarom Longinom i   gradonačelnikom Brankom Dukićem te njihovim suradnicima, a glavna tema razgovora bila je budućnost Narodnog muzeja Zadar.

"Dogovorena je pomoć Hrvatskog muzejskog vijeća i stručnjaka Ministarstva kulture kako bi se ubrzao rad na postavu, a onda će se u funkciji tog postava dalje donositi odluke. Sve su opcije otvorene - i ambicija Grada da osnuje posebni gradski muzej, mogućnost da Narodni muzej ima zajedničke osnivače, Grad i Županiju, ili mogućnost da se određene zbirke odvoje. Odluka će u prvom redu ovisiti o dogovoru Grada Zadra i Zadarske županije", rekla je nakon radnog sastanka ministrica Obuljen Koržinek ističući kako je najvažnije da se prezentira bogati fundus koji u ovom trenutku nije adekvatno predstavljen.

"Zadar je završetkom ovih brojnih zgrada dobio jedinstveni prostor u kojem će moći prezentirati bogatu zbirku današnjeg Narodnog muzeja. S obzirom na različite koncepcije koje su se prezentirale proteklih godina, a u svijetlu našeg novog Zakona o muzejima koji je otvorio mogućnost suvremenijeg načina upravljanja muzejima, danas smo poslušali stavove vezane uz budućnost postava odnosno izložbenih djelatnosti koje će se odvijati u ovim prostorima", dodala je ministrica.

Župan Božidar Longin je istaknuo kako će nakon završetka obnove Providurove palače rijetko tko imati takav prostor za predstavljanje kulturne baštine, najavljujući da će s gradonačelnikom Brankom Dukićem  dogovoriti najbolji način kojim će se to prezentirati.

"Grad je jasno iznosio svoje stavove - želimo da ovaj prostor bude središte kulture. U suradnji sa Županijom i Ministarstvom krenut ćemo u realizaciju postava. Vjerujem da će prije ili kasnije to postati Muzej Grada Zadra, ali to je proces koji će trajati i u kojem će biti potrebno oformiti cijeli ovaj kompleks kako bi postao dnevni boravak naših građana", poručio je gradonačelnik Dukić.

U nastavku posjeta ministrica Obuljen Koržinek u pratnji župana Longina i gradonačelnika Dukića obišla je novouređeni prostor Provudurove palače.

Pročitano 711 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA