Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministrica Obuljen-Koržinek u radnom posjetu Gradu Zadru

Posted On Petak, 03 rujna 2021 14:47

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, održala je danas radni sastanak s županom Božidarom Longinom i   gradonačelnikom Brankom Dukićem te njihovim suradnicima, a glavna tema razgovora bila je budućnost Narodnog muzeja Zadar.

"Dogovorena je pomoć Hrvatskog muzejskog vijeća i stručnjaka Ministarstva kulture kako bi se ubrzao rad na postavu, a onda će se u funkciji tog postava dalje donositi odluke. Sve su opcije otvorene - i ambicija Grada da osnuje posebni gradski muzej, mogućnost da Narodni muzej ima zajedničke osnivače, Grad i Županiju, ili mogućnost da se određene zbirke odvoje. Odluka će u prvom redu ovisiti o dogovoru Grada Zadra i Zadarske županije", rekla je nakon radnog sastanka ministrica Obuljen Koržinek ističući kako je najvažnije da se prezentira bogati fundus koji u ovom trenutku nije adekvatno predstavljen.

"Zadar je završetkom ovih brojnih zgrada dobio jedinstveni prostor u kojem će moći prezentirati bogatu zbirku današnjeg Narodnog muzeja. S obzirom na različite koncepcije koje su se prezentirale proteklih godina, a u svijetlu našeg novog Zakona o muzejima koji je otvorio mogućnost suvremenijeg načina upravljanja muzejima, danas smo poslušali stavove vezane uz budućnost postava odnosno izložbenih djelatnosti koje će se odvijati u ovim prostorima", dodala je ministrica.

Župan Božidar Longin je istaknuo kako će nakon završetka obnove Providurove palače rijetko tko imati takav prostor za predstavljanje kulturne baštine, najavljujući da će s gradonačelnikom Brankom Dukićem  dogovoriti najbolji način kojim će se to prezentirati.

"Grad je jasno iznosio svoje stavove - želimo da ovaj prostor bude središte kulture. U suradnji sa Županijom i Ministarstvom krenut ćemo u realizaciju postava. Vjerujem da će prije ili kasnije to postati Muzej Grada Zadra, ali to je proces koji će trajati i u kojem će biti potrebno oformiti cijeli ovaj kompleks kako bi postao dnevni boravak naših građana", poručio je gradonačelnik Dukić.

U nastavku posjeta ministrica Obuljen Koržinek u pratnji župana Longina i gradonačelnika Dukića obišla je novouređeni prostor Provudurove palače.

Pročitano 118 puta

Zadnje objave

kolovoza 30, 2021

Župan Longin sa suradnicima na obilježavanju Dan Općine Vir

Dan općine Vir i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja svečano je obilježen u nedjelju,…
Ministrica Vučković i župan Longin sa suradnicima u posjetu pogonima tvrtke Mišlov
kolovoza 27, 2021

Svečano obilježen Dan općine Poličnik

U petak, 27. kolovoza svečano je obilježen Dan općine Poličnik i blagdan nebeskog…
kolovoza 06, 2021

Odgovorno i održivo ribarstvo na Jadranu kroz inovativne tehnologije i jadranske riblje proizvode - projekt PRIZEFISH

Projekt PRIZEFISH – Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 22, 2021

Krajem lipnja više od 60 tisuća zaposlenih u Zadarskoj županiji

Zadarska županija i na koncu šestog mjeseca 2021. godine bilježi značajno povećanje broja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA