Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Plenković: Dobrim epidemiološkim mjerama osigurali smo siguran boravak u Hrvatskoj

Posted On Četvrtak, 19 kolovoza 2021 19:08

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković boravio je u radnom posjetu Zadarskoj županiji. U vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku Donjem nazočio je brifingu zapovjednika HRZ-a, zapovjednika 93. krila HRZ-a i zamjenika zapovjednika 855. Protupožarne eskadrile o stanju i provedenim zadaćama. Potom je u Domu Zadarske županije održao radni sastanak s županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Brankom Dukićem.

Uz predsjednika Vlade sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović te 'zadarski' državni tajnici josip Bilaver i Šime Erlić..

„Ono što je prednost naše županije jest da se možemo pohvaliti sigurnošću u svakom pogledu. Zadarska županija u prvih sedam mjeseci ove godine, s obzirom na okolnosti, ima odličnu sezonu. U dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno je 92% noćenja u usporedbi s rekordnom 2019. godinom. Zaposlenost je također u rangu 2019. godine, jer smo krajem srpnja imali 62 tisuće zaposlenih“, istaknuo je župan Longin i dodao da su predsjednika Vlade upoznali s brojnim projektima koji se provode na području naše županije - počeli su radovi na obnovi Zadarske rive, dovršen je Centar za kreativne industrije u Zadru, a očekuje se dovršetak Trajektne luke Tkon, Centra izvrsnosti Cerovačke špilje u Gračacu i Providurove Palače u Zadru.

Premijer Plenković istaknuo je zadovoljstvo informacijama o rastu gospodarskih aktivnosti i podacima o dobroj turističkoj sezoni na području Zadarske županije tr naglasio kako je njegova Vlada kroz prvi mandat napravila velike napore s reformom financiranja jedinica lokalne i područne samouprave.

„Povećani su prihodi županije, grada i općina, te smo donirali više sredstava i mogućnosti kako bi financirali svoje projekte, mogućnosti i političke prioritete. U Zadarskoj županiji više od 4000 poslodavaca koristilo je mjere pomoći na koji način smo zadržali ljude na radnim mjestima te omogućili da ne bude nikakvog egzistencijalnog problema za zadarske obitelji. Ta činjenica se vidi u zaista kvalitetnoj pripremi turističke sezone koja se uspoređuje više s rekordnom 2019., nego s proteklom 2020. godinom. Dobrim epidemiološkim mjerama osigurali smo siguran boravak u Hrvatskoj, izjavio je premijer Plenković i najavio da će u suradnji s Zadarskom županijom i Gradom Zadrom nastaviti s projektima koje se tiču svih resora u "središtu hrvatskog ribarstva".

Predsjednik Vlade tijekom svog posjeta Zadarskoj županiji nazočio je otvorenju EuroVolley 2021 - Europskog prvenstva u odbojci za žene na Višnjiku, a posjetio je i nadbiskupa zadarskog Želimira Puljića.

Pročitano 159 puta

Zadnje objave

kolovoza 30, 2021

Župan Longin sa suradnicima na obilježavanju Dan Općine Vir

Dan općine Vir i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja svečano je obilježen u nedjelju,…
Ministrica Vučković i župan Longin sa suradnicima u posjetu pogonima tvrtke Mišlov
kolovoza 27, 2021

Svečano obilježen Dan općine Poličnik

U petak, 27. kolovoza svečano je obilježen Dan općine Poličnik i blagdan nebeskog…
kolovoza 06, 2021

Odgovorno i održivo ribarstvo na Jadranu kroz inovativne tehnologije i jadranske riblje proizvode - projekt PRIZEFISH

Projekt PRIZEFISH – Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 22, 2021

Krajem lipnja više od 60 tisuća zaposlenih u Zadarskoj županiji

Zadarska županija i na koncu šestog mjeseca 2021. godine bilježi značajno povećanje broja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA