Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Projektom POKRET osigurano certificirano obrazovanje i zaposlenje 20 teže zapošljivih žena

Posted On Petak, 20 kolovoza 2021 15:15
Projektom POKRET osigurano je certificirano obrazovanje i zaposlenje 20 teže zapošljivih žena Projektom POKRET osigurano je certificirano obrazovanje i zaposlenje 20 teže zapošljivih žena

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održana je završna konferencija projekta POKRET - Projekt Osnaživanja KonkuRentnosti i Efikasnosti žena na Tržištu rada

Projektom POKRET zaposleno je 20 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja na razdoblje od 24 mjeseca za provođenje usluge skrbi o 100 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Zadarske županije.

Ženama iz ciljne skupine također je pruženo i certificirano obrazovanje za određeno deficitarno zanimanje na tržištu rada po izboru, kako bi ih se osnažilo i učinilo konkurentnijima za buduće traženje posla. Pored usluge pružanja pomoći u kući, krajnji korisnici su dobivali pakete osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština na mjesečnoj razini.

„Kroz ostvarenje ovog projekta napravili smo jedan posve konkretan rezultat - pomogli smo skupini žena da dobiju certificirano obrazovanje za deficitarno zanimanje na tržištu rada, a ujedno smo ih zaposlili na razdoblje od dvije godine. Na taj smo način i smanjili pritisak na naš Dom za starije i nemoćne osobe jer su se te žene, kao gerontodomaćice, skrbile za ukupno 100 starijih osoba po njihovim kućanstvima. Važno je dodati da su dobrobit ovog projekta osjetili korisnici u većem dijelu naše županije, jer je njime pokriveno područje četiri grada i još pet općina“, istaknuo je župan Božidar Longin.

Uz Zadarsku županiju koja je nositelj projekta POKRET, u svojstvu partnera sudjelovali su još i Grad
Zadar, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Zadar, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni Ured Zadar te Centar za socijalnu skrb Zadar. 

Voditelj projekta Davor Lonić istaknuo je kako je ovo bio vrlo važan projekt za žene koje zbog godina teško nalaze posao.

“Ono što je najvažnije jest to da je podignuta kvaliteta razine života potrebitih na području Zadarske županije. Ovaj je projekt završen, no program Zaželi ide dalje i novi će se natječaji uskoro otvarati. Kroz ovaj projekt one su dobile priliku završiti dodatnu edukaciju kako bi bile zapošljivije na tržištu rada. One sada mogu nastaviti tražiti posao s novim obrazovanjem, ali i iskustvom koje su dobile kroz ovaj projekt“ naglasio je Lonić.

Uz kratku panel raspravu koja je ukazala na važnost provedbe ovakvog projekta, održana je i svečana dodjela diploma ženama koje su bile zaposlene na projektu POKRET.

Projekt POKRET je započeo s provedbom 22. veljače 2019. godine, te završava 22. kolovoza 2021. godine. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020 te je odobren za financiranje u sklopu poziva Zaželi – Programa Zapošljavanja žena. Za provedbu projektnih aktivnosti odobreno je 4.264.637,66 kuna, od čega se 85% iznosa financira sredstvima Europske unije, dok se 15% financira sredstvima Državnog proračuna.

Pročitano 384 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA