Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Općine Pakoštane

Posted On Nedjelja, 01 kolovoza 2021 14:42

Općina Pakoštane 31. srpnja slavi Dan Općine koji se obilježava na ovaj datum u sjećanje na akciju hrvatske vojske u Miranjama u kojoj je 31. srpnja 1991. poginuo hrvatski branitelj Miro Barešić (41) iz Draga te njegovi suborci Zdeslav Turić (22), Frane Bokanović (23) i Mile Pandžić (35). Na prijedlog novoizabranog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Općine Pakoštane Općinsko vijeće donijelo je odluku o dodijeli javnih nagrada i priznanja. Kao izraz javnog priznanja za osobite zasluge, Općinsko vijeće prof. dr. sc. Šimu Vučkova dr. med. imenovalo je počasnim građaninom Općine Pakoštane. Općinska priznanja za doprinos u zdravstvenom sustavu te u razvijanju društvenih odnosa značajnih za Općinu Pakoštane, idu Mariji Straz Kazija, tajnici glavnog ravnatelja KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu; Jadranki Lokin, računovotkinji u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu; Grozdani Erlić, zdravstvenoj djelatnici u ordinaciji dr. Pešić u Pakoštanima i Kristini Bač.

Općinski načelnik Milivoj Kurtov naglasio je kako su brojni infrastrukturni projekti na području cijele općine realizirani zahvaljujući kontinuitetu upravljanja općinom, kao i dobrom suradnjom sa Zadarskom županijom i njezinim ustanovama - Županijskom lučkom upravom i Županijskom upravom za ceste.

„Sada imamo situaciju da je potrebno osigurati dodatna mjesta za boravak djece u vrtiću. Bilo bi dobro da natalitet i dalje raste, a problem kapaciteta se može riješiti i najmom privatnog prostora. Imamo u planu gradnju novih kapaciteta, Puno toga se napravilo, a zajedničkim snagama realizirat ćemo i nove projekte na dobrobit svih naših mještana“, kazao je načelnik Kurtov.

Na svečanoj svecanoj sjednici Općinskog vijeća, koja se održala u masliniku crkve svete Nediljice u Vrani, župan Božidar Longin istaknuo je da županija ulaže u brojne infrastrukturne projekte, između ostalog i u navodnjavanje zaleđa koje je ključno za razvoj poljoprivrede. Uz aktualne radove na izgradnji sustava navodnjavanja Baštica 2 - Smilčić i Lišansko polje vrijedne 50 milijuna kuna, u pripremi su i novi projekti.

„Projekt Sustava navodnjavanja Vransko polje - 1. faza u fazi je čekanja lokacijske dozvole. Izrađen je i predan idejni projekt, a ugovorene su i studije izvodljivosti. Ovaj će sustav obuhvatiti površinu od 1625 hektara, a procijenjena je vrijednost projekta 250 milijuna kuna. Kao i dosadašnje sustave navodnjavanja Baštica 1. i 2. faza te Lišansko polje, izgradnju ćemo u najvećoj mjeri financirati europskim sredstvima“, najavio je župan Longin.

Uz brojne projekte koje provodi Županijska lučka uprava poput sanacije obale i postojećeg lukobrana u mjesnoj luci Pakoštane, izrade projektne dokumentacije za uređenje i dogradnju mjesne luke Vrgada i uređenje pristana u luci Dugovača, zamjenik župana posebno je naglasio značajna ulaganja u školstvo.

„Ponosni smo zbog investicija u uređenje područnih škola u Vrani i Dragama koje su omogućile održavanje nastave u jednoj smjeni. Naša misija je ulagati u čovjeka, prije svega u mlade ljude, jer je budućnost ove općine, naše županije i naše Hrvatske upravo na njima“, naglasio je Longin i otkrio da je Zadarska županija tijekom prošle godine isplatila naknade za 45 beba u općini Pakoštane, što je pokazatelj da ovaj kraj ne treba brinuti za budućnost.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz Pakoštana organizirala je navečer na rivi u Pakoštanima svečanost povodom otvorenja novoizgrađenog stupa tzv. "štandarca" i podizanja zastave Republike Hrvatske.

Svečanost je započela svetom misom u 19:30 u mjesnoj crkvi Uzašašća Gospodinova na kojoj se blagoslovila hrvatska zastava. Od crkve do obližnjeg "štandarca" branitelji u pratnji djece nosili su zastavu do mjesta podizanja. Svečanosti su prisustvovali i ministar branitelja i potpredsjednik vlade RH Tomo Medved, saborski zastupnik Ante Deur, državni tajnik Šime Mršić, zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković te umirovljeni general Ante Gotovina.

Pročitano 1900 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA