Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen Dan općine Tkon

Posted On Ponedjeljak, 12 srpnja 2021 15:13
Grb općine dobili su proslavljeni arhitekt, akademik Nikola Bašić i novinar Zadarskog lista Velimir Brkić Grb općine dobili su proslavljeni arhitekt, akademik Nikola Bašić i novinar Zadarskog lista Velimir Brkić

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i dodjelom godišnjih priznanja obilježen je Dan općine Tkon i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Benedikta, ujedno i zaštitnika Europe.

Novi općinski načelnik, 27-godišnji Anđelo Palaškov najavio je da će se sa svojim timom u narednom razdoblju maksimalno fokusirati na korištenje sredstava iz EU fondova.

„Sredstva iz fondova Europske unije predstavljaju priliku generacije da napravimo veliki iskorak u razvoju i realizaciji kapitalnih projekata i  jednostavno ih moramo iskorištavati u narednim godinama za ključne razvojne projekte“, poručio je Palaškov i uz novu trajektnu luku, kao ključan razvojni projekt za cijeli otok Pašman naveo aglomeraciju Pašman – Tkon, kroz koju bi se trebala izgraditi mreža odvodnje i vodovoda te dugoročno riješiti to važno infrastrukturno pitanje.

 „Uz to, podizanje otoka Pašmana kao još bolje, još kvalitetnije i u ovim novim vremenima, još sigurnije turističke destinacije je nešto na čemu trebamo raditi zajedničkim snagama. Uz dobru suradnju sa Zadarskom županijom i ministarstvima u Vladi RH nastavljamo razvojni ciklus naše općine“, istaknuo je Palaškov.

Župan Božidar Longin, uz čestitke novom načelniku i njegovim suradnicima, zahvalio je dosadašnjem načelniku Goranu Mušćetu na vrlo kvalitetnoj suradnji u proteklom razdoblju.

„Županija je imala dobru suradnju s Općinom Tkon kroz potporu njenim kvalitetnim razvojnim projektima, bilo izravnom financijskom pomoći ili putem naših ustanova poput Županijske lučke uprave, Županijske uprave za ceste i naše razvojne Agencije Zadra Nova. Iskreno se nadam da ćemo takav odnos imati i u budućnosti, a sve s ciljem stvaranja što boljih životnih uvjeta za naše otočane“, kazao je Longin uz napomenu da upravo u Tkonu Županijska lučka uprava provodi svoj najveći projekt - izgradnju nove trajektne luke.

„Izgradnja trajektne luke je u završnoj fazi te će po završetku pristupne ceste ona biti i službeno otvorena. Svjesni smo koliko je ona važna za novi iskorak u turizmu, ali i za kvalitetnije uvjete domaćem stanovništvu“, najavio je župan.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i općinska priznanja. Grb općine dobili su proslavljeni arhitekt, akademik Nikola Bašić i novinar Zadarskog lista Velimir Brkić. Zahvalnicu općine Tkon dobili su Zlata Pandža Nogoštić, Pavle Porubić i Domagoj Ugrinić te mladi jedriličari Ivan Gotovina, Vice Ugrinić i Nikola Katičin.

Pročitano 977 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA