Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Europe direct Zadar se predstavio građanima

Posted On Ponedjeljak, 05 srpnja 2021 15:17
EDIC Zadar predstavio se građanima Zadra na Narodnom trgu EDIC Zadar predstavio se građanima Zadra na Narodnom trgu

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu provedbe projekta „EUROPE DIRECT Zadar“ organizirala je javno događanje „Upoznajte EUROPE DIRECT Zadar“, u subotu 3. srpnja 2021. godine na Narodnom trgu u Zadru. Cilj događanja je bio predstaviti javnosti EUROPE DIRECT Zadar i aktivnosti Europske unije.

Događanje su posjetili i voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskog Ognian Zlatev sa suradnicima, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, ravnateljica Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković, v.d. pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra Ante Ćurković i zamjenik pročelnice Ureda župana Ante Župan.

U skladu s Direktivom EU-a o plastičnim proizvodima za jednokratnu upotrebu od danas se određeni plastični proizvodi za jednokratnu upotrebu više ne nalaze na tržištu EU-a, pa su građanima simbolično podijeljene platnene vrećice za kupovinu. Posjetitelje su doma ponijeli i poklone koje im je donijelo „kolo sreće“.  O aktivnostima Unije mogli su se informirati i kroz tematske brošure i informativne materijale.

Kako je događanje bilo dio Konferencije o budućnosti Europe koja za cilj ima na europskoj razini dati građanima veću ulogu u oblikovanju politika i ambicija EU-a, svi zainteresirani su mogli iznijeti svoju viziju o europskoj budućnosti. Dobiveni odgovori bit će uneseni u zajedničku platformu iz koje će se iduće godine izvlačiti zaključci za oblikovanje budućeg smjera razvoja Unije.

EUROPE DIRECT Zadar član je mreže Europe Direct u Hrvatskoj, koja je pak dio sveeuropske mreže centara. Ovi centri približavaju Europsku uniju ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti EU-a. Mrežom upravlja Europska komisija. Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj potpisalo je petogodišnji okvirni sporazum s Agencijom ZADRA NOVA koja će djelovati kao partner u EUROPE DIRECT mreži kroz EUROPE DIRECT Zadar.

Pročitano 852 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA