Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana prezentacija radova Hrvatske vojske u osnovnoj školi u Radovinu

Posted On Srijeda, 09 lipnja 2021 15:19

U srijedu, 9. lipnja 2021.u Radovinu  kod Zadra održana je prezentacija završnih radova Hrvatske vojske na okolišu zgrade Područne škole Radovin koja pripada  Osnovnoj školi „Juraj Baraković“, Ražanac .

Kao i prošle godine  program Dana Hrvatske vojske prilagođen je i odvija se uz pridržavanje propisanih zdravstvenih mjera i mjera ponašanja vezano uz epidemiju koronavirusa te je dio  obilježavanja usmjeren  na humanitarne projekte Hrvatske vojske u lokalnoj zajednici. Tim su povodom, pripadnici 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku sudjelovali su  u uređenju okoliša ove područne škole koju od 1. do 8. razreda pohađa 70-ak učenika.

Uređen je tako parkirališni prostor oko škole, zasađena je živica i nekoliko stabala voćaka, a oko školske zgrade i igrališta postavljena je zaštitna  ograda.

Prezentaciji su bili nazočni  zapovjednik 93.krila pukovnik Krešimir Ražov, zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković, pročelnik UO za školstvo Zadarske županije Ivan Šimunić, ravnateljica osnovne škole „Jurja Barakovića“ Ražanac Vesna Drmić, načelnik općine Ražanac Damir Jordan, djelatnici škole i ostali uzvanici.

Na uloženom trudu pripadnicima hrvatske vojske zahvalila je ravnateljica matične škole Vesna Drmić koja je uz ostalo istaknula kako ova škola svoj dan slavi baš na Dan državnosti kada se obilježavaju i Dani oružanih snaga Republike Hrvatske te da je suradnja ove škole sa hrvatskom vojskom započela još 2000.-te godine kada je školski zbor pjevao u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“

"Čast nam je i zadovoljstvo što smo svojim  doprinosom kao postrojba Hrvatske vojske pomogli zajednici u kojoj živimo i radimo. Uvijek rado pomažemo lokalnoj zajednici, a na taj način i promoviramo naš poziv. Nadam se da  i među vama ima budućih pilota i pripadnika oružanih snaga Republike Hrvatske.", rekao je pukovnik Krešimir Ražov.

"Sretan sam što je ovom akcijom još jednom potvrđena odlična suradnja Zadarske županije i Oružanih snaga. Puno je kvalitetnih projekata iza nas, osobito onih koji se odnose na obilježavanje obljetnica Domovinskog rata, ali i izrazito velike pomoći prilikom elementarnih nepogoda i epidemije koja još uvijek traje", rekao je zamjenik župana Šime Vicković naglasivši kako su upravo pripadnici Hrvatske vojske oni na čiju se pomoć može računati u svim situacijama". Šime Vicković posebno je istaknuo kako je u planu proširenje i dogradnja ove područne škole kako bi djeca mogla pohađati nastavu u jednoj smjeni.

Hrvatskoj vojsci zahvalio je i načelnik Općine Ražanac Damir Jordan, U glazbenom dijelu programa nastupio je zbor ove područne škole.

Pročitano 1468 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA