Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

180 predstavnika poljske turističke branše i medija sletjeli u Zračnu luku Zadar posebnim letom LOT-a

Posted On Petak, 28 svibnja 2021 15:43

Poljski nacionalni avioprijevoznik LOT s ciljem promocije leta Varšava-Zadar, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, odnosno Predstavništvom HTZ-a u Poljskoj, turističkim zajednicama Zadarske županije i grada Zadra te Zračnom lukom Zadar, organizirao je dolazak 180 uzvanika i predstavnika poljskog turističkog sektora u Hrvatsku. Među putnicima na letu su predstavnici 17 poljskih zračnih luka, najvažnijih poljskih turoperatora i agencija te 22 novinara iz najvažnijih poljskih medija, koji će na području Zadra i Zadarske županije boraviti 28. i 29. svibnja. 

„Poljsko tržište nalazi se među top pet naših najvažnijih emitivnih tržišta, a boravak utjecajnih poljskih gostiju na području Zadarske županije dodatno će ojačati turističku povezanost naših dviju zemalja. LOT je u ovoj sezoni najavio osam aviolinija iz Poljske prema pet hrvatskih zračnih luka pa vjerujem kako u narednom periodu možemo očekivati vrlo dobre brojke iz Poljske, posebice u dalmatinskim županijama koje Poljaci tradicionalno preferiraju“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić prilikom dočeka visoke poljske turističke delegacije. 

Naime, u Zadarsku županiju stigli su i predsjednik uprave LOT-a Rafał Milczarski, član uprave LOT-a Michał Fijoł te predsjednik Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) i Poljske turističke komore Paweł Niewiadomski. Uzvanike su u Zračnoj luci Zadar, uz direktora Staničića, dočekali i direktor ZL Zadar Josip Klišmanić, župan Zadarske županije Božidar Longin,  gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić, te ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Ministarstva turizma i sporta Monika Udovičić.

„Vaše slijetanje možemo gledati kao simboličan početak kraja pandemije, a samim time i kao početak povratka gostiju na naše područje. Kako znamo da je svaka kriza ujedno i prilika, vjerujem da su mnogi iskoristili ovo vrijeme pandemije kako bi unaprijedili svoje poslovanje, obogatili turističku ponudu, podignuli razinu kvalitete smještaja i dr. Stoga, mada sam uvjeren  da je Hrvatska kao destinacija Poljacima vrlo dobro poznata, vaš je dolazak dobra prilika za promidžbu svega onoga što gostima možemo ponuditi sada, u ovom nešto drugačijem vremenu.“, rekao je župan Longin istaknuvši kako je naša županija zapravo  Hrvatska u malom jer ima otoke, priobalje, zaleđe,  lički dio i Velebit, a da se nada kako će se većina danas pristiglih putnika ponovno vratiti u Zadar sa svojim obiteljima.

Nakon što je pozdravio uzvanike i izrazio zahvalnost na ovako srdačnom prijemu, predsjednik uprave LOT-a Milczarski je naglasio kako njihovi putnici lete sigurno unutar Poljske, ali i cijeloga svijeta. „Mi koji smo doletjeli ovdje u Zadar, ovim posebnim letom želimo svima pokazati da je Hrvatska otvorena i da smatramo da je Hrvatska sigurna destinacija", poručio je Milczarski, nadodavši kako će i osobno ovo ljeto s obitelji provesti u Hrvatskoj. 

„Po zadnjim provedenim istraživanjima, 79 posto Poljaka želi putovati u Hrvatsku, što su, složit ćete se, sjajni rezultati. S dobrim aviolinijama kojih je sve više, velikim brojem charter letova te uz standardni promet automobilima, u ovoj godini možemo očekivati doista veliki broj Poljaka u Hrvatskoj“, naglasio je predsjednik ECTAA-e Niewiadomski.

Dodajmo kako će svi sudionici putovanja biti podijeljeni u šest grupa koje će individualno obići Pag, Vransko jezero i Pakoštane, otok Ugljan, Starigrad - Paklenicu, Biograd, Nin i Zadar. Uz prirodne ljepote destinacija, sudionicima će se predstaviti tradicije paške čipke i soli, eno-gastronomska ponuda te brojne kulturno-povijesne znamenitosti s područja Zadarske županije.

„Jako se radujem što će Zadarska županija ovom prilikom moći predstaviti sve svoje ljepote poljskom turističkom sektoru i novinarima. Iskreno se nadam da će ovaj posjet doprinijeti razvoju turizma i dobrih odnosa između turističke branše naših zemalja“, izjavila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz, pritom zahvalivši svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. 

Pročitano 248 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA