Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Poličniku dodijeljeni Ugovori o sufinanciranju poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 7 županija

Posted On Petak, 28 svibnja 2021 15:41

U Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku održana je svečanost uručivanja Ugovora o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini koju je organizirao Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Gradonačelnicima i načelnicima općina u 15 gradova i općina u 7 županija dodijeljeni su Ugovori o sufinanciranju poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima ukupne vrijednosti 5.443.652,00 kuna.

Općinama i gradovima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dodijeljeno je 157.404,00 kuna, Istarskoj 500.000,00 kuna, Ličko-senjskoj 322.549,00 kuna, Primorsko-goranskoj ukupno 620.247,00 kuna, Splitsko-dalmatinskoj 835.926,00 kuna, Šibensko-kninskoj 1.246.161,00 kuna te Zadarskoj županiji 1.761.365,00 kuna.

Potpisane Ugovore u ime Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade je uručio Marin Šarlija, voditelj Samostalne službe za programe i projekte u području demografije i mladih.

Svečanosti je nazočio  župan Božidar Longin, njegov zamjenik Šime Vicković te načelnik općine Poličnik Davor Lončar, te  načelnici i gradonačelnici, potpisnici ugovora.

Ovom prigodom načelnik Općine Poličnik Davor Lončar  zahvalio je Središnjem uredu za demografiju i mlade na potpori i sredstvima koja su dobili za izgradnju i opremanje dječjih vrtića:

„Zahvaljujem u ime svih svojih kolega na potpori i sredstvima za opremanje dječjih vrtića, vjerujem kako svi ovdje težimo tome da djeca imaju adekvatan prostor i svaka pomoć dobro dođe da možemo osigurati dobru skrb za našu djecu“, rekao je Lončar.

Župan Zadarske županije Božidar Longin  istaknuo je kako su osnivači vrtića gradovi i općine, ali se i Županija uvijek trudi pružati potporu u izgradnji i rekonstrukciji vrtićkih objekata jer je skrb za najmlađe njihov prioritet.

„Ponosni smo što smo  u posljednje četiri godine na području naše županije, što izgradili, što rekonstruirali, 40 dječjih vrtića. S ciljem dodatnog poboljšanja uvjeta za naše najmlađe u idućem razdoblju planira se i izgradnja 40 dječjih igrališta u svim krajevima naše županije. To je dio našeg programa demografske obnove“, rekao je Longin te dodao kako se samo zajedničkim snagama može preokrenuti negativan demografski trend pritom se zahvaljujući uredu za demografiju i mlade što su prepoznali važnost ulaganja upravo u prvu stepenicu odgojno-obrazovnog sustava kojim započinje uspon u svijet učenja.

Čestitao je i zadarskim općinama, Poličnik, Bibinje, Gračac i Sali koje su ovim projektom dobile ukupno oko 1,8 milijuna kuna sredstava za svoje vrtiće, a čije su ugovore preuzeli načelnici Davor Lončar, Šime Sekula i Zoran Morović.

„Njima, ali i ostalim općinama, želim da ostvarenje planiranih i sufinanciranih projekata bude obavljeno s uspjehom i u zadanim rokovima. Djelatnicima svih vrtića želim uspješan rad, a mališanima puno veselja“, zaključio je Longin.

U ime Središnjeg državnog ureda nazočnima  se obratio voditelj samostalne službe za programe i projekte Marin Šarlija koji je predstavio poziv za projekt na kojeg se prijavilo preko 170 gradova i općina.

„Naš poziv je glasio na 34 milijuna kuna, s obzirom na sredstva koja smo imali uspjeli smo sufinancirati 103 vrtića, prepoznali smo njihov značaj i uloženi trud. Iznimno smo zadovoljni što smo u ovim izazovnim vremenima uspjeli smoći snage da izravno iz državnog proračuna raspodijelimo sredstva i nagradimo vaš kontinuirani rad da poboljšate životne uvjete onih najmanjih u vašim općinama i gradovima“, rekao je Šarlija te dodao kako Središnji državni ured ne staje već nastavlja s provođenjem projekata.

Šarlija je također pohvalio Zadarsku županiju kao županiju koja je dobila najviše sredstava, kao i općinu Poličnik gdje je pojedinačno uloženo najviše sredstava.

Pročitano 421 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA