Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Kreće izrada projektne dokumentacije za dogradnju biogradske bolnice

Posted On Srijeda, 26 svibnja 2021 13:21

Nastavljaju se ulaganja u zdravstveni sustav u Zadarskoj županiji. Potpisan je ugovor za izradu projektne dokumentacije za projekt dogradnje i rekonstrukcije zgrade Specijalne bolnice  za ortopediju Biograd na Moru. Vrijednost izrade Glavnog projekta procijenjena je na 900.000 kuna, a sufinancirat će ga Zadarska županija iznosom od 400.000 kuna, Grad Biograd na Moru te jedinice lokalne samouprave koje gravitiraju Biogradu.

Budući da zgrada Specijalne bolnice za ortopediju ne odgovara suvremenim standardima, ova je ustanova Izradila Idejni projekt dogradnje bolnice kojim bi se postojeća zgrada rekonstruirala te bi se dogradili novi sadržaji (operacijske sale, dnevne bolnice, bolnički odjeli i sl.).

„Ovo je nastavak značajnih ulaganja u naš zdravstveni sustav. Zadarska županija kao osnivač kontinuirano ulaže u svoje zdravstvene ustanove pa tako i u Specijalnu  bolnicu za ortopediju Biograd na moru koja ima svoju tradiciju dugu preko 80 godina. Veseli sme da smo pronašli zajednički stav s Gradom Biogradom i okolnim općinama i uvjeren sam da će biogradska bolnica u narednom razdoblju napraviti značajan iskorak“ - kaže župan Longin i dodaje da je cilj županije, uz velika ulaganja u razvoj Opće bolnice Zadar, unaprijediti zdravstvene ustanove u cijeloj županiji.

„Izgradnjom nove Poliklinike u Zadru dobili smo nove prostore, koje također možemo iskoristiti za dodatne zdravstvene sadržaje i usluge te od naših ustanova stvoriti jedan snažan zdravstveni regionalni centar“ - istaknuo je župan Longin.

„Djelatnosti Specijalne bolnice u Biogradu želimo proširiti i oplemeniti dodatnim sadržajima koji će u budućnosti dovesti do novih zapošljavanja. Jedan od ciljeva jest da dugogodišnju tradiciju i kvalitetnu reputaciju ove bolnice u ortopediji iskoristimo za dodatan iskorak u rehabilitacijskom liječenju, ali i za razvoj zdravstvenog turizma, što je posebno atraktivno stranim gostima jer je kod nas liječenje cjenovno dostupnije nego u većem dijelu Europske unije“, najavio je Ivan Knez, gradonačelnik Biograda i predsjednik Upravnog vijeća bolnice.

Pročitano 656 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA