Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Program Zaželi osigurao nova radna mjesta za žene

Posted On Ponedjeljak, 24 svibnja 2021 15:31

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović boravio je u radnom posjetu Zadarskoj županiji. U Zadru je zajedno s ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antom Lončarem, u sklopu poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II” uručio pet ugovora u vrijednosti od 11,7 milijuna kuna.

„Ovim ugovorima omogućit ćemo posao za 130 žena, teže zapošljivih žena i žena koje se skrbe za osobe starije životne dobi. Ono što je cilj ovog projekta je s jedne strane zapošljavanje onih dugotrajno nezaposlenih žena i onih teže zapošljivih, ali s druge strane i povećanje skrbi za starije osobe diljem Zadarske, ali i Ličko -senjske županije „ naglasio je ministar.

Program zapošljavanja žena Zaželi jedan je od najkvalitetnijih programa za koji se novac osigurava iz Europskog socijalnog fonda. Od početnih predviđenih 300 milijuna kuna narastao je na gotovo milijardu i 800 milijuna kuna dodao je  ministar Aladrović uručujući nove ugovore iz ovog programa.

„Upravo zbog toga što povezuje socijalnu uključenost, i zapošljavanje, i obrazovanje kao najbitnije prioritete europskog socijalnog fonda i ja sam siguran da će u sljedećoj financijskoj omotnici također se naći sredstva za ovaj projekt jer je zaista dokazao svoj uspjeh. Ako govorimo o broju zaposlenih više od 7000 žena je zaposleno na taj način, a više od 40000 starijih osoba je dobilo skrb koju do tada nije imala“, rekao je ministar Alardović.

Ministar je  ponovio kako će država osigurati novac u proračunu za gradnju hospicija na Babindubu. Podsjetimo, projekt Hospicija, odnosno Centra za koordinaciju palijativne skrbi Zadarske županije, vrijedan je 6,5 milijuna kuna, a u njemu će se pružati sveobuhvatna zdravstvena, psihološka, socijalna i duhovna skrb za bolesnike s neizlječivom bolešću.

„Cilj ovih projekata nije samo isključivo zapošljavanje već, što je jednako tako važno, unapređivanje radnog potencijala žena koje će time postati i konkurentnije na tržištu rada. Ova bespovratna sredstva potvrđuju rad hrvatske Vlade upravo u smjeru jačanja svih segmenata društva, a čemu se pridružujemo i mi na regionalnoj razini.“ rekao je župan  Božidar Longin i još jednom zahvalio ministru, kao i njegovim suradnicima, na vrlo kvalitetnoj suradnji na više javnih projekata, poput budućeg Centra za palijativnu skrb Zadarske županije, poznatijeg kao Hospicij u Babindubu, ali i na izgradnji novih Domova za starije i nemoćne za koje Zadarska županija ima pripremljenu projektnu dokumentaciju.

 „Navedeno potvrđuje da znamo i možemo, da osluškujemo potrebe naših građana i radimo sve potrebne preduvjete za njihovu sigurniju i sretniju budućnost“, dodao je župan Longin.

Samo u Zadru preko ovog projekta zaposlit će se 20 genterodomaćica, istaknuo je gradonačelnik Branko Dukić.

„U Zadru imamo negdje oko 36 tisuća zaposlenih, a nezaposleno je negdje oko 1 800 ljudi. Na Zavodu za zapošljavanje imamo negdje oko 300 radnih mjesta. Vjerujem kad krene turistička sezona, za koju očekujemo da će biti uspješna, da ćemo imati i manjak radne snage. Što se tiče osoba starije životne dobi napravit ćemo sve što možemo da im poboljšamo život u gradu. Konačni cilj je i gradnja novog Doma za starije i nemoćne za koji se nadamo da će u idućim vremena biti sagrađen.“ istaknuo je Dukić.

Ugovori su uručeni Udruzi za promicanje znanosti LUKA ZA SREĆU, za projekt „Pružanje pomoći i potpore ranjivoj skupini”,  Gradu Gospiću za  projekt „Zapošljavanje žena na području Gospića - Faza II”, Humanitarnoj udruzi  „Majka Terezija“, za projekt „Zaposlena žena, osnažena žena II”, Gradu Senju za projekt „Zaželi- Program zapošljavanja žena na području Grada Senja - faza II” te Gradu Zadru za projekt „POKRET + Projekt Osnaživanja KonkuRentnosti i Efikasnosti žena na Tržištu rada”.

Nakon dodjele Ugovora predstavljen je projekt “Unapređivanje infrastrukture Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije” u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“ financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pročitano 334 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA