Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana posljednja radionica u procesu izrade Plana razvoja športa Zadarske županije

Posted On Srijeda, 19 svibnja 2021 12:44

U utorak 18. svibnja 2021. godine, s početkom u 12.00 sati, održana je posljednja radionica u svrhu izrade Plana razvoja športa Zadarske županije, sektorskog akta koji će biti dodatak Planu razvoja Zadarske županije za razdoblje 2021.-2027. godine. Proces izrade, kao regionalni koordinator, rukovodi Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

„Razvoj športa jedan je od strateških prioriteta razvojnih smjerova Zadarske županije i upravo je to jedan od razloga zašto izrađujemo ovaj dokument. Metodologija koju smo slijedili u izradi ovoga akta definirana je Zakonom o sustavu strateškog planiranja te njegovim podzakonskim aktima, a detaljnije je opisana priručnikom koji je za izrađivače pripremilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Ovo je važan iskorak Zadarske županije kada je u pitanju razvoj športa jer je ovo prvi put da se izrađuje jedan ovakav dokument koji će strateški usmjeriti šport na području Zadarske županije.“ - istaknula je Lucija Katalinić, savjetnica u Agenciji ZADRA NOVA prilikom otvaranja radne skupine.

Sve prisutne pozdravio je i Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odgoja za obrazovanje, kulturu i šport, osvrnuvši se na sve ono bitno što je županija radila i još radi u svrhu razvoja športa na svome području.

„Šport Zadarske županije treba odgovarati svim njezinim građanima, ali i činiti je prepoznatljivom po učinkovitom sustavu i vrhunskim športskim rezultatima, što je ujedno i vizija koja je proizašla iz procesa kontinuiranog rada na ovom dokumentu.“ – poručio je pročelnik Šimunić.

Pregled intervencijske logike, koja je i bila tema radionice, izložio je doc.dr.sc. Dario Škegro, profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prolazeći kroz posebne ciljeve i definirane pokazatelje postavljene su mjere kojima će se dalje usmjeravati i razvijati šport u Zadarskoj županiji.

Idući korak u procesu izrade Plana razvoja športa je definiranje Akcijskog plana kojim će se razraditi konkretni projekti kojima će se razvijati šport na području Zadarske županije.

Pročitano 858 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA