Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

JVP Grada Zadra donirala vatrogasno vozilo DVD-u Jasenice

Posted On Četvrtak, 13 svibnja 2021 15:11

DVD Jasenice od danas je bogatije za novo vatrogasno vozilo koje zajedno s opremon vrijedi oko milijun i po kuna. Riječ je o vozilu koje je korišteno, ali je  dobro očuvano i koje će kao takvo biti od velike koristi u slučaju borbe s elementarnim nepogodama. Današnjoj primopredaji nazočni su bili župan Božidar Longin, zapovjednik JVP-a Grada Zadra Željko Šoša i načelnik Općine Jasenice Martin Baričević, ujedno predsjednik DVD-a Jasenice.

Ovom prilikom zapovjednik JVP Grada Zadra Željko Šoša istaknuo je kako je ova postrojba iz Programa Vlade i putem EU fondova dobila 5 novih vatrogasnih vozila te su na predsjedništvu vatrogasne zajednice donijeli odluku da postrojbe koje dobiju nova vozila svoja stara, a u dobrom stanju,  daju DVD-ima koji rade i kojima je to potrebno.

„Tako da je jedno od th vozila koje je prošlo 3000 km u vrijednosti s opremom preko milijun i po kuna dodijeljen DVD-u Jasenice. Nadam se da ga neće puno trebati, ali kad bude potrebno da će spašavati ljudske živote i imovinu. Mi u Zadarskoj županiji bez obzira što svaka općina i svaki grad imaju  svoje vatrogasce, preko  vatrogasne zajednice  kojoj sam na čelu radimo kao jedinstvena županijska vatrogasna postrojba jer vatra ili bilo koja druga ugroza ne poznaje granice općine.“, rekao je Željko Šoša zahvaljujući Vladi RH na razumijevanju i izdvajanju vatrogastva u samostalno tijelo.

Župan Božidar Longin rekao je kako je protekli  mandat  pokazao koliko nam je bitno vatrogastvo, civilna zaštita i općenito sigurnost na prostoru naše županije.

„Naša županija ima brend sigurne županije,  prošli smo  velike požare i poplave i vidjeli  da su  naši vatrogasci bili na visini zadatka. U novom mandatu imamo program za četverogodišnje razdoblje i u tom programu koji ima 5 stupaca, na prvom mjestu je sigurnost. Svi turisti, a znamo da je turizam temelj našeg gospodarstva koji dolaze u našu županiju kada ih upitate zašto dolaze, na prvo mjesto stavljaju sigurnost. Mi smo pod brendom sigurna županija,  a pod tim brendom želimo i sigurnu općinu“, istaknuo je župan Longin i  zahvaljujem na vrijednoj donaciji.

Načelnik općine Martin Baričević naglasio je kako je područje njegove općine na prostoru koji je zahtjevan za sve oblike sigurnosti: „Osim što često imamo izvanredne meteo-uvijete, svi znao da je tu najsnažniji vjetar, imamo i zahtjevni Velebit do kojeg je teško doći, a i zaštićeno je područje. U ovom slučaju su se na nacionalnoj razini poklopile smjernice da se vatrozaštita poveća, da su  dugogodišnje znanje, iskustvo i kontakti  našeg zapovjednika doprinijeli  tome da se podigne razina na nivou  županije, a time i na razini općine. Mi na našem mikropodručju  kroz našu  područnu vatrogasnu zajednicu Velebit surađujemo  i sa gradom Obrovcem ,  a u ovim  dijelovima koji su u demografskom smislu dosta napušteni  i izloženi svim oblicima nesigurnosti, vatrogasci su ti koji su u nadležnosti jedinica lokalnih samouprava  i koji služe   narodu i  potrebama prostora“, rekao je Baričević i dodao kako će oni  ovo vozilo  po potrebi angažirati i u druge dijelove županije.

Novo vozilo preuzeo je zapovjednik DVD-a Jasenice  i podružnice vatrogasne zajednice Velebit-Obrovac Ante Zubak.

Pročitano 1519 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA