Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Potpisan Ugovor o koncesiji za luku nautičkog turizma-Marinu Drage

Posted On Srijeda, 12 svibnja 2021 14:22

Župan Božidar Longin danas je u Dragama potpisao Ugovor o koncesiji za luku nautičkog turizma – Marinu Drage, s budućim koncesionarom VV Razvoj projekata d.o.o. Karlovac i Star turist d.o.o. Karlovac. Riječ je o luci nautičkog turizma vrijednoj gotovo 63 milijuna kuna, a marinakoja  će imati više od 190 vezova trebala bi biti dovršena kroz dvije godine:

Zadarska županija prednjači u nautičkom turizmu. Ovo će biti još jedna prekrasna marina na našem području. U našoj županiji imamo 54 marine, privezišta,sidrišta i suhih vezova. Od Draga pa do Kolana u ovom mandatu u lučku infrastrukturu je uloženo pola milijarde kuna. Nema mjesta gdje se nešto nije napravilo“, rekao je  župan Božidar Longin.Dodao je kako je površinom akvatorijanamijenjenom za nautički turizam naša županija s 1,2 milijuna m2  najveća nautička destinacija, dok s kapacitetom od ukupno 4233 veza prednjači u ukupnim kapacitetima.

Sve navedeno rezultiralo je izravnim prihodima u iznosu od gotovo 180 milijuna kuna, dok je neizravne prihode nautičkog turizma teško i procijeniti, ali znamo da su veliki.“, rekao je župan Longin

Vladimir Vuković, direktor i vlasnik koncesionara marine Drage istaknuo je da će radovi možda biti i ranije dovršeni nego što je ugovorom određeno:

“Naše ulaganje će iznositi preko 60 milijuna kuna. U koncesijskom periodu od 20 godina planiramo urediti kompletnu marinu s kategorijom 4 sidra, sve prateće djelatnosti, a želja nam je da uz buduću rivu koja je u gradnji marina postane i centar društvenog života, kako za domaće stanovništvo, tako i za turiste“, naglasio je Vuković.

Nakon potpisivanja ugovora i početka radova u luci lokalnog značaja otvorenoj za javni promet, načelnik Općine PakoštaneMilivoj Kurtov rekao je da je ovo drugi povijesni dan za Drage, ali i Općinu koja je poznata kao turistička destinacija,  a sada će se pozicionirati i na nautičkoj karti:

“Nadamo se da će isti ovaj tim pripremiti i projekt marine za Pakoštane i za očekivati je da  krajem godine idemo u novi natječaj. Uz sve sadržaje koje imamo kao obiteljska i kamperska destinacija ovime ćemo postati i nautička destinacija što je vrlo značajno za produljenje sezone”, rekao je Kurtov.

Nakon potpisivanja ugovora župan Božidar Longin u pratnji načelnika Općine Milivoja Kurtova, ravnatelja ŽLU Davora Škibole i resornog pročelnika Krešimira Laštre obišao  je radove u uvali Dugovača u Dragama.

„Izvoditelj radova vrijedno radi na uređenju obalnog pojasa u luci otvorenoj za javni promet lokalnog značaja. Projekt je to vrijedan gotovo 20 milijuna kuna. Lučko područje na kojem se izvode radovi obuhvaća dio luke za odvijanje javnog pomorskog prometa te dio luke za komunalne vezove, njih 76, gdje je planirana i mjesna riva ukupne duljine gotovo 300 metara. 

​Kada govorimo o lukama, spomenut ću da je prije nepunih godinu dana u ovoj istoj općina dovršena sanacija dijela rive i gata u luci Pakoštane kojom je sanirana riva gat i školjera koja je sad u punoj funkciji zaštite lukobrana i zajedno s parapetnim zidom zaštita luke od valova. Vrijednost radova iznosila 1.800.000,00 kuna.“, rekao je župan Božidar Longin

Pročitano 795 puta

Zadnje objave

svibnja 10, 2022

Evakuacija turista i gašenje požara u kampu Zaton

Zadarska županija u sklopu provedbe projekta FIRESPILL – (Fostering improved reaction of…
svibnja 02, 2022

Čestitka župana Longina povodom Ramazanskog bajrama

Povodom prvog dana Ramazanskog bajrama, župan Božidar Longin uputio je čestitku glavnom…
Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih razreda OŠ Petra Preradovića u pratnji svojih učitelja
travnja 29, 2022

Župan primio četvrtaše iz OŠ Petra Preradovića

U četvrtak, 28. travnja, Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih…
travnja 29, 2022

Dodjela potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2022. godinu

Dana 22. veljače 2022. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA