Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Dujmović posjetili Grad Pag

Posted On Četvrtak, 06 svibnja 2021 22:00

Izgradnju kanalizacijske crpne stanice „CS 3-Jadran“ s pripadajućim gravitacijskim kolektorima na predjelu Golije u Pagu čija je gradnja  nakratko zaustavljena financijski će  sa milijun kuna pomoći Hrvatske vode  kroz program Redoviti godišnji program izgradnje. Rekao je to danas u Pagu zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović koji je u pratnji župana Božidara Longina sa suradnicima posjetio Grad Pag.

„Radi se o važnom projektu za Grad Pag jer je postojeći kanalizacijski sustav zastario i potrebno ga je mijenjati.“, rekao je danas direktor Komunalnog društva Pag Ante Čemeljić govoreći o ovom projektu vrijednom 4,7 milijuna kuna.

Obećavši financijsku pomoć za konačnu realizaciju kanalizacijske crpne stanice „CS 3-Jadran“ s pripadajućim gravitacijskim kolektorima,  zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović dodao je i to  kako će Hrvatske vode kroz Program za otpornost i oporavak  financirati  izgradnju i rekonstrukciju vodoopskrbnog sustava na području Šimuna.

Župan Longin u pratnji gradonačelnika Paga Ante Fabijanića,  ravnatelja Županijske lučke uprave Davora Škibole te pročelnika Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet Zadarske županije Krešimira Laštre  i pročelnika  UO za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Daniela Segarića  obišao je rivu u Pagu gdje se dijelom, na strani stare rive urušio obalni zid.

„Već iduće godine ovaj će zid biti saniran, uskoro ćemo potpisati tripartitni ugovor između Zadarske županije, Županijske lučke uprave i Grada Paga o financiranju sanacije obalnog zida u vrijednosti tri i pol milijuna kuna“, najavio je ravnatelj  Županijske lučke uprave Davor Škibola.

„Od početka mojeg mandata u obnovu lučke infrastrukture uložili smo trostruko više od onoga što smo obećali prije 4 godine. Razvoj otoka nam je posebno važan pa ću podsjetiti da je u  rekonstrukciju luke Pag – Katine  naša Županijska lučka uprava , uz djelomičnu potporu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastukture i Zadarske županije, uložila gotovo 7  milijuna kuna. U radovima je produbljena uvala u dijelu ispred Katina, sanirani su  obalni zidovi  te su postavljena dva pontona od 50 i 80 metara čime se dobilo stotinjak novih vezova za plovila.“, rekao je župan Božidar Longin i dodao da je u svom programu za naredno razdoblje odlučio razveseliti najmlađe i izgraditi  40  dječjih igrališta od kojih i jedno u Pagu na predjelu Vodice.

„Na tom području živi puno mladih obitelji, a u ljetnim mjesecima upravo na tom predjelu puno je turista s malom djecom. Nakon što smo sredstvima iz gradskog proračuna uredili tri dječja igrališta u samom središtu grada, izabrali smo Vodice na kojem za sada nema niti jedno. Zahvaljujem županu na ponuđenoj pomoći, ali i potpori koju nam daje u realizaciji svih ostalih projekata“, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

Pročitano 983 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA