Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin u posjeti Općini Kolan

Posted On Utorak, 27 travnja 2021 09:39

U sklopu posjete otoku Pagu, župan Božidar Longin posjetio je i općinu Kolan gdje se sastao s načelnikom te općine Marinom Pernjakom. Obišli su zemljište na kojem se planira izgradnja dječjeg vrtića i manje športske dvorane koju bi koristila i djeca nižih razreda osnovne škole koja se nalazi u blizini. Kako je rekao načelnik Pernjak,  općina Kolan kupila je ovo zemljište  2018.godine, postoji idejno rješenje , no do sada izgradnja nije bila  moguća zbog ograničenja u prostornom planu. Ukoliko izmjene i dopune plana budu donesene  bit će izgrađen  vrtić kapaciteta do 50 djece i mala sportska dvorana . Izgradnju bi financirala općina u suradnji sa županijom i resornim ministarstvima. U Kolanu nema dječjeg vrtića, a nešto manje od 40 djece pohađaju dječje vrtiće u Pagu i Novalji, pa je potreba za ovakvim objektom zaista potrebna. U blizini spomenutog zemljišta postoji područna osnovna škola koju pohađa 50-ak djece.

Župan Božidar Longin pružio je punu podršku ovom velikom općinskom projektu kojem će Županija pridonijeti na način da će financirati  izgradnju dječjeg igrališta.

U Mandrama je župan u pratnji suradnika obišao  lokaciju za izgradnju lukobrana. Ovaj projekt je pred dobivanjem  lokacijske dozvole, prošla je studija utjecaja na okoliš, no  neizglasavanjem općinskog  proračuna projekt do sada nije realiziran. Izgradnjom  lukobrana u luci Mandre i novim pontonima  kapacitet luke proširit će se za 40 novih vezova. Projekt će se realizirati u suradnji sa  Županijskom lučkom upravom koja je i do sada  investirala u novu javnu rasvjetu, u nove ograde i u novu rivu tj operativni dio luke.  

„Sve ovo bit će ostvarivo nastavi li se kontinuitet vlasti kako na razini županije, tako i na općinskoj razini, jer svi projekti kada započnu s realizacijom treba im nekoliko godina do konačne realizacije.“, rekao je župan Božidar Longin.

Pročitano 1071 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA