Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin u posjeti Općini Kolan

Posted On Utorak, 27 travnja 2021 09:39

U sklopu posjete otoku Pagu, župan Božidar Longin posjetio je i općinu Kolan gdje se sastao s načelnikom te općine Marinom Pernjakom. Obišli su zemljište na kojem se planira izgradnja dječjeg vrtića i manje športske dvorane koju bi koristila i djeca nižih razreda osnovne škole koja se nalazi u blizini. Kako je rekao načelnik Pernjak,  općina Kolan kupila je ovo zemljište  2018.godine, postoji idejno rješenje , no do sada izgradnja nije bila  moguća zbog ograničenja u prostornom planu. Ukoliko izmjene i dopune plana budu donesene  bit će izgrađen  vrtić kapaciteta do 50 djece i mala sportska dvorana . Izgradnju bi financirala općina u suradnji sa županijom i resornim ministarstvima. U Kolanu nema dječjeg vrtića, a nešto manje od 40 djece pohađaju dječje vrtiće u Pagu i Novalji, pa je potreba za ovakvim objektom zaista potrebna. U blizini spomenutog zemljišta postoji područna osnovna škola koju pohađa 50-ak djece.

Župan Božidar Longin pružio je punu podršku ovom velikom općinskom projektu kojem će Županija pridonijeti na način da će financirati  izgradnju dječjeg igrališta.

U Mandrama je župan u pratnji suradnika obišao  lokaciju za izgradnju lukobrana. Ovaj projekt je pred dobivanjem  lokacijske dozvole, prošla je studija utjecaja na okoliš, no  neizglasavanjem općinskog  proračuna projekt do sada nije realiziran. Izgradnjom  lukobrana u luci Mandre i novim pontonima  kapacitet luke proširit će se za 40 novih vezova. Projekt će se realizirati u suradnji sa  Županijskom lučkom upravom koja je i do sada  investirala u novu javnu rasvjetu, u nove ograde i u novu rivu tj operativni dio luke.  

„Sve ovo bit će ostvarivo nastavi li se kontinuitet vlasti kako na razini županije, tako i na općinskoj razini, jer svi projekti kada započnu s realizacijom treba im nekoliko godina do konačne realizacije.“, rekao je župan Božidar Longin.

Pročitano 556 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA