Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin u posjeti Općini Kolan

Posted On Utorak, 27 travnja 2021 09:39

U sklopu posjete otoku Pagu, župan Božidar Longin posjetio je i općinu Kolan gdje se sastao s načelnikom te općine Marinom Pernjakom. Obišli su zemljište na kojem se planira izgradnja dječjeg vrtića i manje športske dvorane koju bi koristila i djeca nižih razreda osnovne škole koja se nalazi u blizini. Kako je rekao načelnik Pernjak,  općina Kolan kupila je ovo zemljište  2018.godine, postoji idejno rješenje , no do sada izgradnja nije bila  moguća zbog ograničenja u prostornom planu. Ukoliko izmjene i dopune plana budu donesene  bit će izgrađen  vrtić kapaciteta do 50 djece i mala sportska dvorana . Izgradnju bi financirala općina u suradnji sa županijom i resornim ministarstvima. U Kolanu nema dječjeg vrtića, a nešto manje od 40 djece pohađaju dječje vrtiće u Pagu i Novalji, pa je potreba za ovakvim objektom zaista potrebna. U blizini spomenutog zemljišta postoji područna osnovna škola koju pohađa 50-ak djece.

Župan Božidar Longin pružio je punu podršku ovom velikom općinskom projektu kojem će Županija pridonijeti na način da će financirati  izgradnju dječjeg igrališta.

U Mandrama je župan u pratnji suradnika obišao  lokaciju za izgradnju lukobrana. Ovaj projekt je pred dobivanjem  lokacijske dozvole, prošla je studija utjecaja na okoliš, no  neizglasavanjem općinskog  proračuna projekt do sada nije realiziran. Izgradnjom  lukobrana u luci Mandre i novim pontonima  kapacitet luke proširit će se za 40 novih vezova. Projekt će se realizirati u suradnji sa  Županijskom lučkom upravom koja je i do sada  investirala u novu javnu rasvjetu, u nove ograde i u novu rivu tj operativni dio luke.  

„Sve ovo bit će ostvarivo nastavi li se kontinuitet vlasti kako na razini županije, tako i na općinskoj razini, jer svi projekti kada započnu s realizacijom treba im nekoliko godina do konačne realizacije.“, rekao je župan Božidar Longin.

Pročitano 719 puta

Zadnje objave

svibnja 10, 2022

Evakuacija turista i gašenje požara u kampu Zaton

Zadarska županija u sklopu provedbe projekta FIRESPILL – (Fostering improved reaction of…
svibnja 02, 2022

Čestitka župana Longina povodom Ramazanskog bajrama

Povodom prvog dana Ramazanskog bajrama, župan Božidar Longin uputio je čestitku glavnom…
Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih razreda OŠ Petra Preradovića u pratnji svojih učitelja
travnja 29, 2022

Župan primio četvrtaše iz OŠ Petra Preradovića

U četvrtak, 28. travnja, Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih…
travnja 29, 2022

Dodjela potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2022. godinu

Dana 22. veljače 2022. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA