Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Bibinje: U poslovnoj zoni već 50 poduzetnika, a u centru mjesta dovršava se odvodnja

Posted On Srijeda, 21 travnja 2021 16:22

Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Općinu Bibinje gdje je u pratnji načelnika Bruna Bugarije i njegovog zamjenika Šime Sekule obišao neke od projekata koji se trenutno provode u tom mjestu. Među ostalim, grade se objekti u Poslovnoj zoni Lonići, a u samom središtu mjesta završni su radovi na sustavu odvodnje, u sklopu 6,2 milijuna kuna vrijednog projekta Aglomeracija Bibinje – Sukošan.

„Općina Bibinje stvorila je preduvjete za razvoj i diversifikaciju gospodarstva. Ostvaren je važan projekt poduzetničke zone Lonići, koja se prostire na 50 hektara zemljišta. Gotovo svaki mjesec novi poslovni subjekt otvori svoja vrata, a 50 poduzetnika prepoznalo je Općinu Bibinje kao partnera te su sve parcele namijenjene gospodarstvu prodane“, istaknuo je Šime Sekula te dodao da projekt u cjelini generira razvoj gospodarstva na području općine i osigurava ravnomjeran napredak Zadarske županije.

„Svakodnevno dobivamo upite novih investitora te ozbiljno razmišljamo o proširenju zone. Općina Bibinje, osim novih radnih mjesta dobila je i konstantni prihod za svoj proračun koji ulaže u daljnji razvitak mjesta“, kaže Sekula.

U samom središtu Bibinja, Starom selu, dovršavaju se radovi na sustavu odvodnje na koju će biti spojeno još 80 domaćinstava.

„To je jedan od najvažnijih projekata za održivi razvoj Bibinja. Hvala županu Longinu koji nam je bio na pomoći u realizaciji više projekata, od lučke infrastrukture pa do projekata vodovoda i odvodnje za koje se izborio preko Upravnog vijeća Hrvatskih voda“, rekao je načelnik Bugarija.

Župan Longin je istaknuo kako se Općina Bibinje strateški opredijelila za turizam, malo gospodarstvo i poljoprivredu.

„Poslovna zona Lonići je pravi primjer razvoja malog gospodarstva, a što se tiče turizma, on se može i treba razvijati održivo, odnosno ako zadržimo čisto more i okoliš. U tom smislu je i vrlo velik značaj projekta aglomeracije Bibinje-Sukošan, ali i svih projekata izgradnje vodovoda i odvodnje koji se provode na području naše županije. Na tome ćemo i dalje odlučno raditi jer želimo nastaviti održivi razvoj naše županije“, poručio je Longin.

Pročitano 564 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA