Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županijo, sretan ti rođendan

Posted On Ponedjeljak, 19 travnja 2021 21:30

Cilj projekta je poticati kreativnost i maštu preko likovnog i literarnog izražavanja. Pristigli radovi podijeljeni su u četiri dobne kategorije, a ocjenjivački žiri Narodnog muzeja odabrao je i prigodno nagradio najbolji rad u svakoj od kategorija. Izložba je otvorena do 7. svibnja 2021. godine, a ulaz je besplatan

Izložba »Županijo, sretan ti rođendan!« postavljena je 12. travnja 2021. u Kneževoj palači. Radovi na izložbi rezultat su istoimenog natječaja namijenjenog djeci u dječjim vrtićima i učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Zadarske županije. Na natječaj, koji je trajao od 16. veljače do 29. ožujka 2021. godine, pristiglo je mnoštvo radova iz svakog kuta naše županije.

Tema natječaja bila je prikazati prirodne i kulturne karakteristike u neposrednom okruženju sudionika za koje su sudionici smatrali kako su bitni za prepoznatljivost Zadarske županije. Kako natječaj nije bio likovni ograničen, nepoznata i manje poznata kulturna baština prikazana je likovnim i literarnim radovima, maketama, ali i s nekoliko video uradaka.

Svrha natječaja bila je okupiti na jednom mjestu manje poznate i nepoznate prirodne i kulturne karakteristike Zadarske županije viđene očima najmlađih generacija. Cilj ovog projekta je potaknuti svijest o svojoj županiji kod djece u dječjim vrtićima i učenika osnovnih i srednjih škola i prikazati njihovo viđenje županije u kojoj žive, kao i predočiti originalnu čestitku Zadarskoj županiji povodom Dana Zadarske županije. Također, cilj projekta je poticati kreativnost i maštu preko likovnog i literarnog izražavanja.
Pristigli radovi podijeljeni su u četiri dobne kategorije, a ocjenjivački žiri Narodnog muzeja odabrao je i prigodno nagradio najbolji rad u svakoj od kategorija.

Pobjednici natječaja: u kategoriji djeca u dječjim vrtićima: DV Radost PO Vruljica; u kategoriji učenici nižih razreda osnovne škole: OŠ Šime Budinić; u kategoriji učenici viših razreda osnovne škole: OŠ Stjepan Radić (Bibinje); u kategoriji učenici u srednjim školama: Gimnazija Vladimir Nazor.

Izložba je otvorena do 7. svibnja 2021. godine, a ulaz je besplatan. Pobjednici natječaja mogu svoje nagrade preuzeti na pultu Kneževe palače. Za sve sudionike pripremljene su i simbolične zahvalnice koje se također mogu preuzeti na pultu Kneževe palače. Svi sudionici mogu svoje radove preuzeti nakon zatvaranja izložbe u Kneževoj palači.

 

Izvor: Zadarski List

Pročitano 758 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA