Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Suci porotnici Županijskog suda u Zadru položili prisegu pred predsjednicom Županijske skupštine

Posted On Utorak, 13 travnja 2021 14:56

U Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije, sukladno propisanim epidemiološkim mjerama u ponedjeljak, 12. travnja i utorak 13. travnja održano je polaganje prisege imenovanih sudaca porotnika i sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Zadru. Polaganje  prisege održano je nakon što je Županijska skupština Zadarske županije na svojoj 23. sjednici donijela rješenja o imenovanju 25 sudaca porotnika i 12 sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Zadru.

Podsjećamo kako Zakon o sudovima uređuje postupak imenovanja sudaca porotnika na način da suce porotnike općinskih, trgovačkih i županijskih sudova imenuje županijska skupština na prijedlog općinskog, odnosno gradskog vijeća, sindikata, udruženja poslodavaca i gospodarske komore, dok Zakon o sudovima za mladež za suce porotnike za mladež dodatno propisuje kako se imenuju iz reda profesora, učitelja, odgojitelja i drugih osoba koje imaju iskustva u stručnom odgojnom radu s mladim osobama. Sukladno navedenim zakonima suci porotnici imenovani su na prijedlog ovlaštenog predlagatelja Gradskog vijeća Grada Zadra i uz pozitivno mišljenje predsjednika Županijskog suda u Zadru. 


Sukladno Zakonu o sudovima imenovani suci porotnici položiti su prisegu pred predsjednicom Županijske skupštine Zadarske županije gospođom Nevenkom Marinović, uz nazočnost predsjednika Županijskog suda u Zadru gospodina Željka Đerđa.


Prije samog čina polaganja prisege novoimenovanim sucima porotnicima  obratio se predsjednik Županijskog suda u Zadru zahvaljujući im što su bili spremni prijaviti se za obnašanje ove odgovorne i časne dužnosti  te ih je pozvao na suradnju i predanost obnašanju porotničke dužnosti kako bi doprinijeli kvalitetnom i učinkovitom radu Županijskog suda u Zadru.

Predsjednica Županijske skupštine Nevenka Marinović koja je Zakonom o sudovima ovlaštena osoba pred kojom suci porotnici polažu prisegu, u svoje ime i u ime svih vijećnica i vijećnika zahvalila je nazočnima na prijavi i prihvaćanju obnašanja ove časne i odgovorne dužnosti te ukazala na važnost njihove uloge u sudskom postupku koji rezultira donošenjem pravičnih, zakonitih i kvalitetnih sudskih odluka. 

Predsjednica Županijske skupštine je potom izrekla tekst prisege koji glasi: Prisežem svojom čašću da ću se u obnašanju dužnosti suca porotnika pridržavati Ustava i zakona Republike Hrvatske i da ću dužnost suca porotnika obnašati savjesno i nepristrano, a suci porotnici su javno izrekli: Prisežem!. 

Potom je uslijedilo pojedinačno potpisivanje teksta prisege.

 

Imenovani suci porotnici Županijskog suda u Zadru koji su položili prisegu dana 12. travnja 2021. godine su:

Denis Pavlović, Željka Pintarić, Edita Lončar, Željko Markulin, Ivica Klinac, Boris Hrabrov, Vukosava Rončević, Valentina Vlakić, Marina Hromin, Marjan Nikolov, Katarina Vidović, Mejra Makaš, Ivanka Marčev, Barbara Vrhar, Siniša Pećanac, Sandra Sršen, Ena Bačić, Milena Milić, Eduard Franin, Nino Mrkić, Sanja Dobrović, Vesna Berković, Marijana Marjanović, Nada Krizmanić i Karmela Čirjak. 

Imenovani suci porotnici za mladež Županijskog suda u Zadru koji su položili prisegu dana 13. travnja 2021. godine su:

Zoran Veselinović, Larisa Marun, Ana Bajlo, Darko Frakin, Đurđica Bottazzo, Štefan Štivičić, Renee Grdović, Katarina Madjerić, Ivana Slavica, Jasminka Adžić Sikirić, Josipa Friganović i Zvonko Lazanja.

Pročitano 690 puta

Zadnje objave

travnja 29, 2021

PROGRAM POTPORA POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU NA PODRUČJU ZADARSKE ŽUPANIJE (2021. – 2023. GODINA)

Župan Zadarske županije dana 29. travnja 2021. godine, donio je Program potpora…
travnja 23, 2021

Nin dobio novu zgradu Hitne pomoći, u tijeku projekt Aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi

Župan Božidar Longin sa suradnicima je posjetio Grad Nin i Općinu Privlaka u kojima se…
travnja 20, 2021

Krajem ožujka u Zadarskoj županiji tisuću zaposlenih više nego godinu ranije

Zadarska županija unatoč korona krizi i na koncu trećeg mjeseca 2021. godine bilježi…
travnja 13, 2021

Dovršen most na Karišnici: Kroz kvalitetnu prometnu infrastrukturu osiguravamo sigurnu županiju

Dovršeni su radovi na novom mostu preko rijeke Karišnice, koji spaja Donji i Gornji…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA