Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen početak radova na proširenju dječjeg vrtića Zvončić u Briševu

Posted On Petak, 09 travnja 2021 14:53

U  Briševu je danas polaganjem kamena temeljca obilježen početak rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića Zvončić-područnog objekta Murvica-Briševo.

Riječ je o projektu vrijednom oko 6 milijuna kuna kojim će se kapacitet vrtića povećati za tri nove prostorije, odnosno po dovršetku vrtić će  moći  primiti još 80-ak djece.

„Izgradnja je bila nužna zbog doseljavanja mladih obitelji  u Poličnik, od 2011. godine  do danas se doselilo 1200 ljudi što je dovelo i veći broj djece pa je  ostalo  neupisano 40-ak djece. Zato smo krenuli u projektiranje dogradnje ovog vrtića kako bi u budućnosti, od listopada ove godine omogućili svoj djeci smještaj u vrtić“, rekao je načelnik Općine Poličnik Davor Lončar i dodao kako je područje općine  Poličnik već nekoliko godina  poželjno mjesto  za život posebno mladih  obitelji.

Dogradnja vrtića posebno veseli ravnateljicu DV Zvončić  Marijanu Barić jer će se na taj način, kako je istaknula,  riješiti lista čekanja u ovu ustanovu, posebno za jasličku skupinu. „Uz ovaj projekt proširenja, u Poličniku planiramo proširenje za još jednu odgojnu skupinu za 22 djece“, rekla je  ravnateljica.

Na današnjem obilježavanju početka dogradnje vrtića nazočan je bio i župan Božidar Longin koji je naglasio kako je demografska obnova jedan od glavnih ciljeva Zadarske županije .

„Upravo s tim ciljem mi u Županiji, ali i brojne naše jedinice lokalne samouprave, na početku ovoga mandata znatno smo povećali iznos naknade za novorođenčad. U ove 4 godine ukupno smo isplatili gotovo 10 milijuna kuna naknada za bebe.  Jedna od najvažnijih demografskih mjera je osigurati djeci smještaj i kvalitetnu skrb u vrtićkim objektima. Iako nismo osnivači dječjih vrtića na svom području, već su to gradovi i općine, ipak pružamo potporu izgradnji i rekonstrukciji vrtićkih objekata jer je skrb o najmlađima naš prioritet.“,  rekao je župan Longin dodajući  da je na području Zadarske županije u posljednje četiri godine izgrađeno , adaptirano i opremljeno više od 40 dječjih vrtića, što su projekti u vrijednosti većoj od 100 milijuna kuna. Od toga je više od 75 milijuna osigurano kroz europske i nacionalne programe financiranja.

„Ovakvi projekti su zalog sigurne budućnosti naših stanovnika, jer se realiziraju prvenstveno radi njih i podizanja kvalitete života. Mladim obiteljima želimo i dalje osigurati što bolje životne i radne uvjete u našoj županiji. Stoga smo pripremili novi set demografskih mjera za naredno razdoblje, a jedna od prvih bit će subvencija stambenih kredita za višečlane obitelji.“, istaknuo  je župan Longin i rekao kako je ovaj vrtić odličan primjer kvalitetne suradnje jedinica lokalne i područne samouprave s Vladom RH koji za rezultat ima unapređenje životnih uvjeta naših građana.

Događaju je danas nazočila i državna tajnica Željka Josić iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koja je istaknula kako se  u ulaganjem u djecu izgradnjom objekata za predškolski odgoj, pokazuje  koliko je bitno ulagat u najmlađe i koliko je bitno pomagati  našim obiteljima.

„Republika Hrvatska  je u prethodnom mandatu ulagala puno u Zadarsku županiju  upravo kroz izgradnju vrtića, kroz državni proračun ovdje je uloženo oko 9 milijuna kuna, a  obnovljeno je, adaptirano ili je započeta izgradnja oko 28 vrrtića. Tu je iskorištena mjera 7.4.1. kojom se ulagalo i u ruralni razvoj kroz koji je oko 10 vrtića obnovljeno, adaptirano ili izgrađeno. Isto tako kroz različite EU fondove   ulagalo se i u unapređenje usluga u  dječjim vrtićima, a to je ulaganje u produženi boravak u vrtićima koji je našim roditeljima bitan. Na ovaj način se pokušava smanjiti regionalna različitost u Republici Hrvatskoj i omogućiti predškolski odgoj svoj djeci“, rekla je  državna tajnica Željka Josić.

Pročitano 482 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA