Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otok Pašman do ljeta dobiva novu trajektnu luku

Posted On Petak, 09 travnja 2021 14:43

Projekti vrijedni više od 150 milijuna kuna trenutno se provode na otocima Ugljan i Pašman. Tim povodom župan Longin sa suradnicima je posjetio otočne općine gdje je s načelnicima obišao neke od radova.

Župan je u pratnji izaslanstva Općina Tkon predvođenog načelnikom Goranom Mušćetom obišao završne radove na novoj trajektnoj luci koja bi trebala biti završena do ljeta. Ukupno je u njezinu izgradnju uloženo više od 45 milijuna kuna, a završna faza, vrijedna 32,5 milijuna kuna prvi je projekt lučke infrastrukture u RH financiran iz EU fondova, a provodi ga Županijska lučka uprava Zadar.

„Ovo je projekt od vitalne važnosti za općinu Tkon i cijeli otok Pašman i doprinijet će razvoju turizma i povećanju kvalitete življenja otočnog stanovništva. Rasteretit će centar mjesta koje u ljetnoj sezoni prekrcano, a i sigurnost plovidbe će biti znatno povećana“, kazao je Mušćet.

Župan Longin je u pratnji načelnika Općine Pašman Krešimira Ćosića obišao mjesnu luku Mrljane čiju je sanaciju i rekonstrukciju vrijednu 5,5 milijuna kuna provodila Županijska lučka uprava.

„Kod nas se oduvijek živjelo uz more, ali i od mora. Svjesni smo važnosti mjesnih luka i lučica u našim priobalnim mjestima, jer o njima u velikoj mjeri ovise svakodnevne potrebe stanovnika. Samo u protekle 4 godine uložili smo 125 milijuna kuna u uređenje i sanaciju mjesnih luka u više od 30 otočnih i priobalnih mjesta u našoj županiji“, otkrio je župan.

Adaptacija dječjeg vrtića u Kraju, Društveni dom u Neviđanima, uređenje rekreacijskih staza i pet vidikovaca, uređenje i opremanje dječjih igrališta u svih osam općinskih naselja, obnova državne ceste od naselja Barotul do trajektnog pristaništa u Tkonu, s rekonstrukcijom raskrižja na ulazu u Pašman, samo su neki od projekata koji se trenutno realiziraju na području općine Pašman.

„Sve je to plod kvalitetne suradnje općinskih vlasti sa Zadarskom županijom i Vladom RH. Zalog je to za razvoj našeg otoka i u budućem razdoblju“, poručio je načelnik Ćosić.

Pročitano 143 puta

Zadnje objave

travnja 29, 2021

PROGRAM POTPORA POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU NA PODRUČJU ZADARSKE ŽUPANIJE (2021. – 2023. GODINA)

Župan Zadarske županije dana 29. travnja 2021. godine, donio je Program potpora…
travnja 23, 2021

Nin dobio novu zgradu Hitne pomoći, u tijeku projekt Aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi

Župan Božidar Longin sa suradnicima je posjetio Grad Nin i Općinu Privlaka u kojima se…
travnja 20, 2021

Krajem ožujka u Zadarskoj županiji tisuću zaposlenih više nego godinu ranije

Zadarska županija unatoč korona krizi i na koncu trećeg mjeseca 2021. godine bilježi…
travnja 13, 2021

Dovršen most na Karišnici: Kroz kvalitetnu prometnu infrastrukturu osiguravamo sigurnu županiju

Dovršeni su radovi na novom mostu preko rijeke Karišnice, koji spaja Donji i Gornji…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA