Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Položen kamen temeljac za zgradu POS-a u Crvenim kućama

Posted On Subota, 06 ožujka 2021 09:45

Na lokaciji Crvene kuće u gradu Zadru počinje gradnja višestambene građevine iz Programa POS-a sa 100 stanova za mlade zadarske obitelji. Kamen temeljac položili su gradonačelnik Branko Dukić, župan Božidar Longin, direktor APN-a Dragan Hristov te ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Gradonačelnik Dukić opisao je to kao jedan od društveno najvrjednijih projekata u Zadru.

„Na sreću i nažalost, živimo u gradu u kojemu su nekretnine izuzetno skupe, obiteljima na početku svojih poslovnih karijera često i nedostižne. Program POS-a nudi ovim obiteljima mogućnost da dođu do svoje nekretnine. Ovom izgradnjom, ulaganjem u infrastrukturu i kvart Crvene kuće postaje urbani i urbanizirani dio grada. Tu priču ćemo zaokružiti izgradnjom škole, čime će se dovršiti centralne funkcije naselja koje će onda živjeti kao samostalna jedinica. Do sada smo u Zadru izgradili 436 stanova POS-a čime smo omogućili mladima da ostanu živjeti i raditi u gradu“, naglasio je tom prilikom Dukić.

Vrijednost ukupne investicije je oko 64 milijuna kuna, od toga 19 milijuna iznose poticajna sredstva Republike Hrvatske, a oko 9 milijuna poticajna sredstva Grada Zadra. Predviđena prodajna cijena stana iznosi 1.215 eura/m2 po neto korisnoj površini stana.

„Živimo već godinu dana u teškom razdoblju pandemije koje je ostavilo veliki trag na gospodarstvu. Mnogima su prihodi smanjeni, neki su i ostali bez posla. U tom kontekstu, početak izgradnje stanova kroz projekt društveno poticane stanogradnje bez sumnje je izuzetno hvalevrijedan projekt koji će olakšati mnogim obiteljima put do toliko željenoga vlastita doma. Dom je nešto najvažnije jer za svaku obitelj on znači sigurnost, znači bazu, znači utočište. Nažalost, naša ne toliko daleka povijest podsjetila nas je sve upravo na tu vrijednost doma. U Domovinskom ratu tolike su obitelji ostale bez njega, a sada smo svjedoci što je potres učinio tolikim domovima prvo u Zagrebu, a zatim na području Sisačko-moslavačke županije“, istaknuo je župan Longin.

Ministar Horvat najavio je da, unatoč velikih izdataka za sanaciju zgrada stradalih u potresima koji su zadesili Zagreb i Banovinu, program POS-a i subvencija ide dalje jer je to jedan od prioriteta države.

„Imamo i novi iskorak u ovom modelu, država će ubuduće moći osigurati zemljište što će utjecati na konačnu cijenu metra kvadratnog stana i olakšati kupovinu mladim ljudima, kako bi ostali u Hrvatskoj. Nema veće radosti nego biti dio tima koji će danas ovdje položiti kamen temeljac za 100 novih stanova“, dodao je Horvat koji je prethodno posjetio Zadarsku županiju gdje je u Maloj vijećnici održao radni sastanak sa županom Longinom.

Pročitano 248 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA