Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Danas je jedino važno bilo odati počast svim poginulima za slobodu naše Domovine

Posted On Petak, 22 siječnja 2021 16:49

50586624 10216836242114794 1293109683824885760 n

Zahvaljujemo svima koji su na dostojanstven i civiliziran način, kako i priliči, sudjelovali u obilježavanju 28. obljetnice VRO Maslenica '93. Sve ove godine obilježavanja se u prvi plan stavljala važnost prve velike pobjedničke akcije hrvatskih vojno-redarstvenih snaga u Domovinskom ratu, ali i ono najvažnije - odavanje dužne i zaslužene počasti svim poginulima za slobodu naše Domovine. 

Nažalost, današnje obilježavanje djelomično je zasjenjeno incidentom na samom početku kada je dio sudionika, s obje strane političkog spektra, odlučio sebe staviti u prvi plan, umjesto dostojanstvenog odavanja počasti žrtvama. 

Na obilježavanje obljetnice bile su pozvane sve postrojbe koje su sudjelovale u VRO Maslenica, uključujući Udrugu 9. bojne HOS-a Zadar, uz preporuku da zbog epidemioloških mjera svaku od njih predstavlja po jedna osoba, a najviše dvije. Predstavnici Udruge 9. bojne HOS-a, redovno su prijavljeni u protokol, kao i predstavnici ostalih braniteljskih udruga, a s popisom su dan ranije bili upoznati i protokoli cijelog državnog vrha, uključujući Ured Predsjednika. Svi ostali pojedinci koji su se pojavili na odavanju počasti nisu bili dio službenog protokola te su na obljetnici bili isključivo u privatnom aranžmanu. 

Napominjemo da članovi Udruge 9. bojne HOS-a Zadar svake godine aktivno sudjeluju u programu obilježavanja VRO Maslenica, ravnopravno sa svim ostalim udrugama i da je suradnja s njima bila uvijek na profesionalnoj razini. Nadalje, kako bi se spriječila veća okupljanja organizacijski odbor je poslao preporuku svima koji žele odati počast žrtvama, da to učine samostalno tijekom dana jer smo, slijedeći upute Nacionalnog stožera civilne zaštite bili ograničeni s brojem sudionika. 

Još jednom iskazujući žaljenje zbog incidenta, zahvaljujemo svim udrugama  iz Domovinskog rata, ratnim postrojbama sudionicama ove veličanstvene operacije i svim ostalim sudionicima VRO Maslenica, koje su ove godine dostojanstveno odale počast i prisjetile se svojih suboraca, pridržavajući se svih epidemioloških mjera. 

Nadajmo se da ćemo već od iduće godine, ali i svih narednih godina VRO Maslenica '93. obilježiti još svečanije i s puno više sudionika, kako smo to i običavali sve ove godine, što velika pobjednička operacija koja je donijela slobodu dobrom dijelu Zadarske županije, ali i nagovijestila konačnu pobjedu u Domovinskom ratu i zaslužuje.

Pročitano 543 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA