Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Potpisan ugovor za sustav odvodnje i vodoopskrbe na području Bokanjca

Posted On Utorak, 15 prosinca 2020 19:01

U Maloj vijećnici Grada Zadra, u sklopu projekta „Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane“, potpisan je Ugovor „Radovi na izgradnji sustava javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda, sustava odvodnje oborinskih voda i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac“.

Ugovor su potpisali direktor tvrtke Odvodnja d.o.o. Zadar Grgo Peronja te prokurist tvrtke Strabag d.o.o. Marko Milardović za izvoditelja radova, u prisutnosti Ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, gradonačelnika Grada Zadra Branka Dukića i župana Zadarske županije, Božidara Longina.

„Za Grad Zadar ovo je kapitalni infrastrukturni projekt u višegodišnjem programu gradske uprave čiji je krajnji cilj grad bez crnih jama, grad bez ijednog ispusta nepročišćenih otpadnih voda u naše more“, naglasio je gradonačelnik Dukić.

„Zadarska aglomeracija, uz Aglomeraciju Privlaka-Nin-Vrsi, nastavlja niz infrastrukturnih radova koji će Zadarsku županiju opet pretvoriti u veliko gradilište. Uskoro očekujemo i potpisivanje ugovora za aglomeracije Biogradska rivijera, Preko – Kali i Bibinje – Sukošan, a pripremamo i projektnu dokumentaciju za aglomeraciju koja će pokriti zaleđe naše županije kao i za vodovodizaciju preostalog dijela zadarskih otoka. Realizacijom navedenih projekata konačno će svi naši građani dobiti jednak standard komunalnih usluga“, dodao je župan Longin.

Čestitajući Gradu Zadru i Zadarskoj županiji na svim projektima izgradnje vodno-komunalne infrastrukture, ministar Ćorić istaknuo je jako dobru suradnju u protekle tri godine, te naglasio kao su ovi projekti primjer sinergije lokalne i državne uprave, lokalnih i državnih tvrtki, ali i učinkovitosti potpora Europske unije koji ubrzavaju procese razvoja naših gradova. Direktor Hrvatskih voda Đuroković naglasio je kako je napravljeno jako puno u proteklom razdoblju na području zaštite voda u gradu Zadru i Zadarskoj županiji s ciljem poboljšanja ukupne zaštite od poplava te izrazio uvjerenje u nastavak suradnje i realizaciju sporazuma iz 2017.godine.

Direktor Odvodnje Grgo Peronja, zahvalio je svima koji sudjeluju u ovom partnerstvu, a od danas i izvođaču radova – tvrtki Strabag te je zajedno s gradonačelnikom Dukićem zamolio sve sugrađane za strpljenje i potporu projektu.

„Bokanjanima će radovi donijeti privremene regulacije prometa i buku u ulici. Svjesni smo toga, a budimo svjesni i konačnih rezultata ovih radova koja našim kvartovima i naseljima donose suvremenu komunalnu infrastrukturu, a svim žiteljima nove standarde svakodnevnog života“, zaključio je Peronja.

Nakon potpisivanja Ugovora, gradonačelnik Dukić i ministar Ćorić sa suradnicima susreli su se s predsjednicima MO Bokanjac i MO Novi Bokanjac kako bi im prenijeli informacije o projektu.

Ugovorom će biti obuhvaćena gradnja 19.332 m gravitacijskog cjevovoda, 1.810 m tlačnih cjevovoda, 2 crpne postaje i 1.400 priprema za kućne priključke. Istovremeno će se rekonstruirati sustav vodoopskrbe u duljini od 2.934 m kao i 289 priključaka na vodoopskrbu. Grad Zadar je donio Odluku o paralelnom ulaganju u sustav oborinske odvodnje i u nogostupne površine u četvrti Bokanjac.

Vrijednost Ugovora iznosi 201.899.505 kuna, od čega na sustav fekalne odvodnje otpada 86.451.843 kuna, na sustav oborinske odvodnje 94.172.741 kuna, na sustav vodoopskrbe 9.598.056 kuna, a na paralelna ulaganja u nogostupne površine 11.676.865 kuna.

Projektom u cjelini potiče se rast i promicanje ekološke i socioekonomske održivosti na projektnom području kroz financiranje lokalne infrastrukture i osnovnih lokalnih usluga, i to u skladu s nacionalnim strateškim prioritetima kao što je odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda.

Financiranje projekta je osigurano iz Kohezijskog fonda EU te sredstvima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatskih voda, Grada Zadra, Vodovoda d.o.o. Zadar i Odvodnje d.o.o. Zadar.  

Rok za dovršenje cjelokupnog posla je 36 mjeseci, a završetak je predviđen za 15. prosinca 2023. godine.

Pročitano 662 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA