Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Potpisan ugovor za sustav odvodnje i vodoopskrbe na području Bokanjca

Posted On Utorak, 15 prosinca 2020 19:01

U Maloj vijećnici Grada Zadra, u sklopu projekta „Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane“, potpisan je Ugovor „Radovi na izgradnji sustava javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda, sustava odvodnje oborinskih voda i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac“.

Ugovor su potpisali direktor tvrtke Odvodnja d.o.o. Zadar Grgo Peronja te prokurist tvrtke Strabag d.o.o. Marko Milardović za izvoditelja radova, u prisutnosti Ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, gradonačelnika Grada Zadra Branka Dukića i župana Zadarske županije, Božidara Longina.

„Za Grad Zadar ovo je kapitalni infrastrukturni projekt u višegodišnjem programu gradske uprave čiji je krajnji cilj grad bez crnih jama, grad bez ijednog ispusta nepročišćenih otpadnih voda u naše more“, naglasio je gradonačelnik Dukić.

„Zadarska aglomeracija, uz Aglomeraciju Privlaka-Nin-Vrsi, nastavlja niz infrastrukturnih radova koji će Zadarsku županiju opet pretvoriti u veliko gradilište. Uskoro očekujemo i potpisivanje ugovora za aglomeracije Biogradska rivijera, Preko – Kali i Bibinje – Sukošan, a pripremamo i projektnu dokumentaciju za aglomeraciju koja će pokriti zaleđe naše županije kao i za vodovodizaciju preostalog dijela zadarskih otoka. Realizacijom navedenih projekata konačno će svi naši građani dobiti jednak standard komunalnih usluga“, dodao je župan Longin.

Čestitajući Gradu Zadru i Zadarskoj županiji na svim projektima izgradnje vodno-komunalne infrastrukture, ministar Ćorić istaknuo je jako dobru suradnju u protekle tri godine, te naglasio kao su ovi projekti primjer sinergije lokalne i državne uprave, lokalnih i državnih tvrtki, ali i učinkovitosti potpora Europske unije koji ubrzavaju procese razvoja naših gradova. Direktor Hrvatskih voda Đuroković naglasio je kako je napravljeno jako puno u proteklom razdoblju na području zaštite voda u gradu Zadru i Zadarskoj županiji s ciljem poboljšanja ukupne zaštite od poplava te izrazio uvjerenje u nastavak suradnje i realizaciju sporazuma iz 2017.godine.

Direktor Odvodnje Grgo Peronja, zahvalio je svima koji sudjeluju u ovom partnerstvu, a od danas i izvođaču radova – tvrtki Strabag te je zajedno s gradonačelnikom Dukićem zamolio sve sugrađane za strpljenje i potporu projektu.

„Bokanjanima će radovi donijeti privremene regulacije prometa i buku u ulici. Svjesni smo toga, a budimo svjesni i konačnih rezultata ovih radova koja našim kvartovima i naseljima donose suvremenu komunalnu infrastrukturu, a svim žiteljima nove standarde svakodnevnog života“, zaključio je Peronja.

Nakon potpisivanja Ugovora, gradonačelnik Dukić i ministar Ćorić sa suradnicima susreli su se s predsjednicima MO Bokanjac i MO Novi Bokanjac kako bi im prenijeli informacije o projektu.

Ugovorom će biti obuhvaćena gradnja 19.332 m gravitacijskog cjevovoda, 1.810 m tlačnih cjevovoda, 2 crpne postaje i 1.400 priprema za kućne priključke. Istovremeno će se rekonstruirati sustav vodoopskrbe u duljini od 2.934 m kao i 289 priključaka na vodoopskrbu. Grad Zadar je donio Odluku o paralelnom ulaganju u sustav oborinske odvodnje i u nogostupne površine u četvrti Bokanjac.

Vrijednost Ugovora iznosi 201.899.505 kuna, od čega na sustav fekalne odvodnje otpada 86.451.843 kuna, na sustav oborinske odvodnje 94.172.741 kuna, na sustav vodoopskrbe 9.598.056 kuna, a na paralelna ulaganja u nogostupne površine 11.676.865 kuna.

Projektom u cjelini potiče se rast i promicanje ekološke i socioekonomske održivosti na projektnom području kroz financiranje lokalne infrastrukture i osnovnih lokalnih usluga, i to u skladu s nacionalnim strateškim prioritetima kao što je odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda.

Financiranje projekta je osigurano iz Kohezijskog fonda EU te sredstvima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatskih voda, Grada Zadra, Vodovoda d.o.o. Zadar i Odvodnje d.o.o. Zadar.  

Rok za dovršenje cjelokupnog posla je 36 mjeseci, a završetak je predviđen za 15. prosinca 2023. godine.

Pročitano 1174 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA