Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županijska uprava za ceste: Ambiciozni planovi i u 2021. godini

Posted On Ponedjeljak, 14 prosinca 2020 21:14

Vijećnici Županijske skupštine na 21. elektroničkoj sjednici održanoj putem video platforme Zoom usvojili su Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na II. Izmjene i dopune financijskog plana Županijske uprave za ceste Zadarske županije za 2020. godinu prema kojima su ukupni prihodi planirani u iznosu 49.846.237,00 kuna, što je za 1,25 % više od prethodno planiranog iznosa od 49.229.482,00 kuna. Razlog predmetnog povećanja uprihođenih sredstava temelji se na ugovorima o sufinanciranju koje je Županijska uprava za ceste Zadarske županije sklopila s Općinom Ražanac za sanaciju klizišta uz lokalnu cestu L63156 u naselju Podvršje, s Općinom Starigrad i NP Paklenicom za rekonstrukciju dijela županijske ceste Ž6008 te s Gradom Biogradom za sanaciju dijela županijske ceste Ž6063 prema Turističkom naselju Crvena Luka.

Podsjetimo, Županijska uprava za ceste i u 2020. godini nastavila je s radovima na sanaciji i rekonstrukciji prometnica diljem Zadarske županije. U tijeku su završni radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Karišnice i dionici lokalne ceste u naselju Karin Gornji, vrijedni oko šest milijuna kuna, kao i na rekonstrukciji dva mosta u naselju Zrmanja. U veljači ove godine već je otvoren obnovljeni Gornji most na rijeci Zrmanji u Kaštelu Žegarskom, koji je ujedno zaštićeni kulturni spomenik.

U tijeku su radovi na rekonstrukciji dionice županijske ceste od Kaštela Žegarskog do granice k.o. Ervenik, čime će se dobiti još jedna prometnica koja će povezati Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju. Projektom je obuhvaćena dionica ceste dužine 1460 metara. Osim već spomenutih prometnica, ŽUC je tijekom ove godine uložio u građenje i rekonstrukciju brojnih drugih prometnica u županiji, poput dionica županijske ceste Ž6008 koja ide od državne ceste D8 u Starigradu do ulaza u NP Paklenica te prometnice od naselja Suhovare prema poljoprivrednom dobru Baštica. Uz to, ŽUC je sanirao i prometnicu kroz Zemunik Gornji u dužini od dva kilometra, završena je i sanacija županijske ceste kroz naselje Gorica, a u tijeku je sanacija županijske ceste kroz naselje Sikovo.

Županijski vijećnici su također usvojili Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Financijski plan Županijske uprave za ceste Zadarske županije za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu. ŽUC za 2021. godinu planira prihode od 50.254.406,00 kuna.

Plan radova za 2021. godinu također je ambiciozan, a između ostalog uključuje, izgradnju nogostupa od mosta preko Miljašić Jaruge do naselja Grbe, od Murvice prema Zemuniku (300 metara) te kroz naselje Privlaka. U planu je i gradnja kolnika u gradu Benkovcu, izgradnja dionice Vrana – Radašinovci i ceste kroz Pridragu (Ćuskijaš) te rekonstrukcija dionice Deringaj – most preko rijeke Otuče.

To je samo dio radova koje ŽUC planira provesti u idućoj godini, u suradnji s osnivačem, Zadarskom županijom i s jedinicama lokalne samouprave.

Zajedničkim radom nastavit ćemo raditi na unaprjeđenju infrastrukture kako bi našim stanovnicima omogućili kvalitetniji standard prometnica, poručuju iz Županijske uprave za ceste Zadarske županije.

Pročitano 365 puta

Zadnje objave

siječnja 07, 2021

Župan čestitao Božić episkopu Nikodimu i pravoslavnim vjernicima

Župan Božidar Longin uputio je božićnu čestitku episkopu dalmatinskom Nikodimu Kosoviću i…
prosinca 31, 2020

Županov posjet djelatnicima granične policije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Mršić u pratnji načelnika Policijske uprave…
prosinca 24, 2020

Dodijeljene nagrade najboljim ribolovcima Zadarske županije

Tradicionalno proglašenje najboljih ribolovaca Zadarske županije koje već 16. godinu…
prosinca 24, 2020

Betlehemsko svjetlo u Zadarskoj županiji

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je u Zadarsku županiju! Mladi izviđači iz Udruge izviđača…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA