Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Novosti iz Županijske lučke uprave: Dovršeni radovi u Vinjercu

Posted On Petak, 04 prosinca 2020 09:30

Iz Županijske lučke uprave javljaju kako su dovršeni radovi na sanaciji lukobrana i mola u luci otvorenoj za javni promet Vinjerac.

Gat, odnosno lukobran koji su bili predmetom sanacije su u funkciji prihvata i priveza brodica i brodova, istezališta te zaštite luke. Cijeli zahvat sanacije osigurao je stabilnost i nosivost konstrukcije, a samim time i sigurnije korištenje vezova i prometa unutar luke. Projekt su financirali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Zadarska županija i Županijska lučka uprava Zadar. Vrijednost izvedenih radova iznosi 2.793.178,90 kuna bez PDV-a, a radovi su izvršeni u ugovorenom roku.

„Zatečeno stanje mula i lukobrana ukazivalo je na narušenu stabilnost i nosivost iz razloga što su se s vremenom realizirala razna oštećenja. Realizacijom sanacije lukobrana postigla se cjelovita funkcija zaštite lukobrana, a zajedno s parapetnim zidom i zaštita luke od valova“, kazao je ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola.

Radovi su počeli u svibnju 2020. godine, a izvođač je bila renomirana tvrtka za izvođenje pomorsko građevinskih radova Akropolis d.o.o. iz Splita. Radovi su izvedeni sukladno glavnom projektu sanacije izrađenom od ureda ovlaštenog inženjera građevinarstva Željka Čirjaka, koji je ujedno vršio i uslugu stručnog nadzora, a obzirom da je predmetna luka kulturno dobro radovi su izvedeni sukladno konzervatorskim uvjetima.

„Nakon dovršetka radova u lukama Mrljane i Vinjerac, u suradnji s našim osnivačem, Zadarskom županijom nastavljamo s projektima sanacije luka po cijeloj županiji. Samo u posljednje tri godine u projekte sanacije i rekonstrukcije luka uložili smo 84,6 milijuna kuna. Uz Županiju, treba svakako istaknuti i odličnu suradnju s resornim ministarstvom koje nam pruža financijsku potporu u mnogim projektima. Zajedničkim djelovanjem trudimo se podići kvalitetu lučke infrastrukture na zadovoljstvo naših stanovnika“, poručio je Škibola.

Pročitano 524 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA