Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana sjednica Županijske skupštine

Posted On Srijeda, 21 listopada 2020 17:14

Sjednica Županijske skupštine danas je  održana u Centru za razvoj i edukaciju u Poslovnoj zoni Grabi u Poličniku. Moderno opremljeni prostor danas je omogućio održavanje 20. Sjednice po svim epidemiološkim preporukama. 

Vijećnici su raspravljali o 40 točaka dnevnog reda među kojima je bilo i polugodišnje Izvješće o radu upravnih tijela Zadarske županije kao i izvršenje polugodišnjeg proračuna koje je prihvaćeno većinom glasova. Na dnevnom redu je bilo i polugodišnje izvješće o radu Županijske uprave za ceste Zadarske županije te izvješća o radu za 2019. godinu  Narodnog muzeja Zadar, Kazališta lutaka Zadar, Sportske zajednice Zadarske županije i Zajednice tehničke kulture kao i njihova financijska izvješća.

Skupština je prihvatila i odluku o prihvaćanju Memoranduma o razumijevanju kojim se objavljuje prijateljstvo i suradnja između Plovdivske regije iz Bugarske sa Zadarskom županijom.

Između ostalog, Domu zdravlja Zadarske županije dana je suglasnost na kreditno zaduživanje kod Erste&Steiermarkische banke u iznosu od 5.000.000,00 kn s ciljem financiranja građevinskih radova potrebnih za preseljenja djelatnosti ginekologije i pedijatrije. Te ordinacije će se po završetku radova sa sadašnje adrese preseliti u novu zgradu Poliklinike.

Vijećnici su dali suglasnost trgovačkom društvu  „Hrvatske ceste“ d.o.o. za raspolaganje poslovnim udjelom u trgovačkom društvu „Ceste Zadarske županije“ te su usvojili više izmjena i dopuna Odluka o koncesijama na pomorskom dobru za uzgoj tuna i bijele morske ribe. Odlučeno je i o  javnom  prikupljanju  ponuda za davanje koncesije na pomorskom dobru za izgradnju i  gospodarsko korištenje  luke nautičkog turizma na Pašmanu te luke posebne  namjene na Istukao i javno prikupljanje ponuda za davanje koncesija u svrhu uzgoja bijele ribe kod otoka Žižnja i školjaka u Novigradskom moru te na području Selina u Velebitskom kanalu. 

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine umjesto vijećnika Ante Rubeše koji je stavio svoj mandat u mirovanje, prisegnula je i počela je obnašati dužnost vijećnica sa liste  Akcije mladih Petra Žitko.

Pročitano 453 puta

Zadnje objave

studenoga 26, 2021

NAJAVA 4. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

4. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 3. prosinca (petak)…
studenoga 16, 2021

NAJAVA 5. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

5. sjednica Kolegija župana održat će se dana 17. studenoga (srijeda) 2021. godine u…
studenoga 15, 2021

Županova čestitka nogometašima na plasmanu na Svjetsko prvenstvo

Povodom velikog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije i plasmana na Svjetsko…
studenoga 09, 2021

„JOINT CROSS BORDER TRAINING” – Edukativna međugranična radionica - Sastanak prekogranične suradnje Italija- Hrvatska

Zadarska županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA