Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Održana sjednica Županijske skupštine

Posted On Srijeda, 21 listopada 2020 17:14

Sjednica Županijske skupštine danas je  održana u Centru za razvoj i edukaciju u Poslovnoj zoni Grabi u Poličniku. Moderno opremljeni prostor danas je omogućio održavanje 20. Sjednice po svim epidemiološkim preporukama. 

Vijećnici su raspravljali o 40 točaka dnevnog reda među kojima je bilo i polugodišnje Izvješće o radu upravnih tijela Zadarske županije kao i izvršenje polugodišnjeg proračuna koje je prihvaćeno većinom glasova. Na dnevnom redu je bilo i polugodišnje izvješće o radu Županijske uprave za ceste Zadarske županije te izvješća o radu za 2019. godinu  Narodnog muzeja Zadar, Kazališta lutaka Zadar, Sportske zajednice Zadarske županije i Zajednice tehničke kulture kao i njihova financijska izvješća.

Skupština je prihvatila i odluku o prihvaćanju Memoranduma o razumijevanju kojim se objavljuje prijateljstvo i suradnja između Plovdivske regije iz Bugarske sa Zadarskom županijom.

Između ostalog, Domu zdravlja Zadarske županije dana je suglasnost na kreditno zaduživanje kod Erste&Steiermarkische banke u iznosu od 5.000.000,00 kn s ciljem financiranja građevinskih radova potrebnih za preseljenja djelatnosti ginekologije i pedijatrije. Te ordinacije će se po završetku radova sa sadašnje adrese preseliti u novu zgradu Poliklinike.

Vijećnici su dali suglasnost trgovačkom društvu  „Hrvatske ceste“ d.o.o. za raspolaganje poslovnim udjelom u trgovačkom društvu „Ceste Zadarske županije“ te su usvojili više izmjena i dopuna Odluka o koncesijama na pomorskom dobru za uzgoj tuna i bijele morske ribe. Odlučeno je i o  javnom  prikupljanju  ponuda za davanje koncesije na pomorskom dobru za izgradnju i  gospodarsko korištenje  luke nautičkog turizma na Pašmanu te luke posebne  namjene na Istukao i javno prikupljanje ponuda za davanje koncesija u svrhu uzgoja bijele ribe kod otoka Žižnja i školjaka u Novigradskom moru te na području Selina u Velebitskom kanalu. 

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine umjesto vijećnika Ante Rubeše koji je stavio svoj mandat u mirovanje, prisegnula je i počela je obnašati dužnost vijećnica sa liste  Akcije mladih Petra Žitko.

Pročitano 763 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA