Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan općine Škabrnja

Posted On Ponedjeljak, 19 listopada 2020 19:10

Skromno, ali ponosno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera u ponedjeljak, 19. listopada obilježen je Dan Općine Škabrnja.

Na trgu dr. Franje Tuđmana nazočnima su se kratko obratili općinski načelnik Nediljko Bubnjar i župan Božidar Longin koji je u kontekstu aktualne epidemije koronavirusa naglasio potrebu za zajedništvom i odgovornošću kako bismo lakše pobijedili ovog 'nevidljivog neprijatelja'.

„Svaka kriza prilika je za novi početak. Tako smo, zajedno s našom turističkom zajednicom, krenuli u brendiranje cijele naše županije kao gastronomske destinacije, regiju mediteranskih okusa i mirisa, u čemu će i Ravni kotari imati priliku dodatno iskoristiti svoje potencijale. Prilika je to i da se razviju projekti koji će potaknuti cjelokupni gospodarski razvoj, u prvom redu poljoprivrede, koja je na našem području, a posebno u vašoj općini i dalje jedna od najvažnijih gospodarska grana“, kazao je župan dodavši da osim Županije same, podršku Škabrnja ima i u aktivnostima županijskih razvojnih agencija.

„Spomenut ću da je ZADRA NOVA za Općinu pripremila više projekata, a zasigurno je najvažniji, i da tako kažemo – najvidljiviji, projekt energetske obnove osnovne škole Vladimira Nazora, koja sada s razlogom nazivaju 'Ljepoticom boje lavande'. Projekt je vrijedan gotovo 4 milijuna kuna, od čega je Županija financirala 65 posto, a 35 posto dobili smo iz bespovratnih sredstava Europske unije. Svjedoci smo da je Hrvatska osigurala 22 milijarde eura u sljedećom programskom razdoblju Europske unije pa očekujem još puno kvalitetnih projekata kojima ćemo poboljšati uvjete i kvalitetu života naših stanovnika“ poručio je Longin.   

Okupljeni su potom na Spomen obilježju kod mjesnog groblja Sv. Luke položili vijenac i zapalili svijeće u spomen na žrtve iz Domovinskog rata.

Pročitano 944 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA