Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan općine Škabrnja

Posted On Ponedjeljak, 19 listopada 2020 19:10

Skromno, ali ponosno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera u ponedjeljak, 19. listopada obilježen je Dan Općine Škabrnja.

Na trgu dr. Franje Tuđmana nazočnima su se kratko obratili općinski načelnik Nediljko Bubnjar i župan Božidar Longin koji je u kontekstu aktualne epidemije koronavirusa naglasio potrebu za zajedništvom i odgovornošću kako bismo lakše pobijedili ovog 'nevidljivog neprijatelja'.

„Svaka kriza prilika je za novi početak. Tako smo, zajedno s našom turističkom zajednicom, krenuli u brendiranje cijele naše županije kao gastronomske destinacije, regiju mediteranskih okusa i mirisa, u čemu će i Ravni kotari imati priliku dodatno iskoristiti svoje potencijale. Prilika je to i da se razviju projekti koji će potaknuti cjelokupni gospodarski razvoj, u prvom redu poljoprivrede, koja je na našem području, a posebno u vašoj općini i dalje jedna od najvažnijih gospodarska grana“, kazao je župan dodavši da osim Županije same, podršku Škabrnja ima i u aktivnostima županijskih razvojnih agencija.

„Spomenut ću da je ZADRA NOVA za Općinu pripremila više projekata, a zasigurno je najvažniji, i da tako kažemo – najvidljiviji, projekt energetske obnove osnovne škole Vladimira Nazora, koja sada s razlogom nazivaju 'Ljepoticom boje lavande'. Projekt je vrijedan gotovo 4 milijuna kuna, od čega je Županija financirala 65 posto, a 35 posto dobili smo iz bespovratnih sredstava Europske unije. Svjedoci smo da je Hrvatska osigurala 22 milijarde eura u sljedećom programskom razdoblju Europske unije pa očekujem još puno kvalitetnih projekata kojima ćemo poboljšati uvjete i kvalitetu života naših stanovnika“ poručio je Longin.   

Okupljeni su potom na Spomen obilježju kod mjesnog groblja Sv. Luke položili vijenac i zapalili svijeće u spomen na žrtve iz Domovinskog rata.

Pročitano 434 puta

Zadnje objave

studenoga 26, 2021

NAJAVA 4. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

4. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 3. prosinca (petak)…
studenoga 16, 2021

NAJAVA 5. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

5. sjednica Kolegija župana održat će se dana 17. studenoga (srijeda) 2021. godine u…
studenoga 15, 2021

Županova čestitka nogometašima na plasmanu na Svjetsko prvenstvo

Povodom velikog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije i plasmana na Svjetsko…
studenoga 09, 2021

„JOINT CROSS BORDER TRAINING” – Edukativna međugranična radionica - Sastanak prekogranične suradnje Italija- Hrvatska

Zadarska županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA