Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan općine Škabrnja

Posted On Ponedjeljak, 19 listopada 2020 19:10

Skromno, ali ponosno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera u ponedjeljak, 19. listopada obilježen je Dan Općine Škabrnja.

Na trgu dr. Franje Tuđmana nazočnima su se kratko obratili općinski načelnik Nediljko Bubnjar i župan Božidar Longin koji je u kontekstu aktualne epidemije koronavirusa naglasio potrebu za zajedništvom i odgovornošću kako bismo lakše pobijedili ovog 'nevidljivog neprijatelja'.

„Svaka kriza prilika je za novi početak. Tako smo, zajedno s našom turističkom zajednicom, krenuli u brendiranje cijele naše županije kao gastronomske destinacije, regiju mediteranskih okusa i mirisa, u čemu će i Ravni kotari imati priliku dodatno iskoristiti svoje potencijale. Prilika je to i da se razviju projekti koji će potaknuti cjelokupni gospodarski razvoj, u prvom redu poljoprivrede, koja je na našem području, a posebno u vašoj općini i dalje jedna od najvažnijih gospodarska grana“, kazao je župan dodavši da osim Županije same, podršku Škabrnja ima i u aktivnostima županijskih razvojnih agencija.

„Spomenut ću da je ZADRA NOVA za Općinu pripremila više projekata, a zasigurno je najvažniji, i da tako kažemo – najvidljiviji, projekt energetske obnove osnovne škole Vladimira Nazora, koja sada s razlogom nazivaju 'Ljepoticom boje lavande'. Projekt je vrijedan gotovo 4 milijuna kuna, od čega je Županija financirala 65 posto, a 35 posto dobili smo iz bespovratnih sredstava Europske unije. Svjedoci smo da je Hrvatska osigurala 22 milijarde eura u sljedećom programskom razdoblju Europske unije pa očekujem još puno kvalitetnih projekata kojima ćemo poboljšati uvjete i kvalitetu života naših stanovnika“ poručio je Longin.   

Okupljeni su potom na Spomen obilježju kod mjesnog groblja Sv. Luke položili vijenac i zapalili svijeće u spomen na žrtve iz Domovinskog rata.

Pročitano 144 puta

Zadnje objave

studenoga 12, 2020

7,9 milijuna kuna za regulaciju vodotoka Ričina u Zadru

U Maloj vijećnici Grada Zadra potpisan je 7,9 milijuna kuna vrijedan ugovor za projekt…
listopada 21, 2020

Započela provedba projekta CUHaCHA - „EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge“

Tradicionalna hrana oduvijek je igrala ključnu ulogu u kreiranju kulturološkog nasljeđa.…
listopada 15, 2020

NAJAVA 20. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

20. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. listopada…
listopada 14, 2020

NATJEČAJ za dodjelu »Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2020. godini.

Dana 9. listopada 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA