Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Započeli radovi na ribarskoj luci u Gaženici, pri završetku ribarska luka u Kalima

Posted On Četvrtak, 01 listopada 2020 12:24
RENDER RIBARSKE LUKE GAŽENICA RENDER RIBARSKE LUKE GAŽENICA

Lučka uprava Zadar započela je s radovima na izgradnji ribarske luke u Gaženici, dok se radovi u ribarskoj luci Vela Lamjana u općini Kali privode kraju.

U sklopu projekta modernizacije RL Vela Lamjana izvršena je dogradnja i saniranje postojećeg operativnog gata koji je postao glavni lukobranski objekt i produžena je postojeća obala za prihvat ribarskih brodova, čija duljina je po završetku radova iznosila 161,59 metara. U trećoj fazi je moderniziran operativni vez i produžena zapadna obala za prihvat brodica. S istočne strane izgrađena je obala za prihvat brodica u luku dužine oko 76,70 metara, koja slijedi prirodnu obalu i proteže se dalje za oko 34,40 metra.

Usporedno sa završetkom radova u Kalima, tijekom rujna počela je prva faza radova u sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje postojeće ribarske luke u zadarskoj Gaženici.

U prvoj fazi će se za potrebe servisiranja brodova, izgraditi servisni plato za podizanje i spuštanje plovila u more pomoću dizalice – travel lifta. Plato za podizanje i spuštanje plovila bit će smješten na zapadnom dijelu postojeće obale i sastojat će se od dva gata. U drugoj fazi predviđena je izgradnja manipulativnog i servisnog prostora, internih prometnica i zelenih površina. U trećoj fazi izgradit će se skladište s pripadajućim pomoćnim objektima. Namjena skladišta je skladištenje mreža, ribarskih alata, rezervnih dijelova, opreme i uređaja za ribarske brodove. Uz objekt skladišta, s njegove sjeverozapadne strane, predviđena je gradnja objekta s prostorijama za odmor i boravak ribara i drugih zaposlenika, garderobama i sanitarijama, prostorijom za proizvodnju leda te prostorijom za smještaj pribora za čišćenje i održavanje, najavili su iz Lučke uprave Zadar.

Podsjetimo, projekti ribarskih luka financiraju se sredstvima iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, a ukupna je vrijednost radova na obje luke veća od 60 milijuna kuna s PDV-om.

Fotografije: Lučka uprava Zadar

Pročitano 648 puta

Zadnje objave

studenoga 26, 2021

NAJAVA 4. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

4. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 3. prosinca (petak)…
studenoga 16, 2021

NAJAVA 5. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

5. sjednica Kolegija župana održat će se dana 17. studenoga (srijeda) 2021. godine u…
studenoga 15, 2021

Županova čestitka nogometašima na plasmanu na Svjetsko prvenstvo

Povodom velikog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije i plasmana na Svjetsko…
studenoga 09, 2021

„JOINT CROSS BORDER TRAINING” – Edukativna međugranična radionica - Sastanak prekogranične suradnje Italija- Hrvatska

Zadarska županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA