Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Započeli radovi na ribarskoj luci u Gaženici, pri završetku ribarska luka u Kalima

Posted On Četvrtak, 01 listopada 2020 12:24
RENDER RIBARSKE LUKE GAŽENICA RENDER RIBARSKE LUKE GAŽENICA

Lučka uprava Zadar započela je s radovima na izgradnji ribarske luke u Gaženici, dok se radovi u ribarskoj luci Vela Lamjana u općini Kali privode kraju.

U sklopu projekta modernizacije RL Vela Lamjana izvršena je dogradnja i saniranje postojećeg operativnog gata koji je postao glavni lukobranski objekt i produžena je postojeća obala za prihvat ribarskih brodova, čija duljina je po završetku radova iznosila 161,59 metara. U trećoj fazi je moderniziran operativni vez i produžena zapadna obala za prihvat brodica. S istočne strane izgrađena je obala za prihvat brodica u luku dužine oko 76,70 metara, koja slijedi prirodnu obalu i proteže se dalje za oko 34,40 metra.

Usporedno sa završetkom radova u Kalima, tijekom rujna počela je prva faza radova u sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje postojeće ribarske luke u zadarskoj Gaženici.

U prvoj fazi će se za potrebe servisiranja brodova, izgraditi servisni plato za podizanje i spuštanje plovila u more pomoću dizalice – travel lifta. Plato za podizanje i spuštanje plovila bit će smješten na zapadnom dijelu postojeće obale i sastojat će se od dva gata. U drugoj fazi predviđena je izgradnja manipulativnog i servisnog prostora, internih prometnica i zelenih površina. U trećoj fazi izgradit će se skladište s pripadajućim pomoćnim objektima. Namjena skladišta je skladištenje mreža, ribarskih alata, rezervnih dijelova, opreme i uređaja za ribarske brodove. Uz objekt skladišta, s njegove sjeverozapadne strane, predviđena je gradnja objekta s prostorijama za odmor i boravak ribara i drugih zaposlenika, garderobama i sanitarijama, prostorijom za proizvodnju leda te prostorijom za smještaj pribora za čišćenje i održavanje, najavili su iz Lučke uprave Zadar.

Podsjetimo, projekti ribarskih luka financiraju se sredstvima iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, a ukupna je vrijednost radova na obje luke veća od 60 milijuna kuna s PDV-om.

Fotografije: Lučka uprava Zadar

Pročitano 1152 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA