Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Općine Sukošan

Posted On Petak, 18 rujna 2020 13:46

U Sukošanu je prigodnom svečanošću obilježen Dan Općine i Dan obrane Sukošana. Osvrćući se na poteklo razdoblje načelnik općine Ante Martinac  rekao je kako se svi projekti odvijaju predviđenom dinamikom te kao važnije istaknuo početak izgradnje kanalizacijskog sustava u Sukošanu, početak realizacije  projekta širokopojasne infrastrukture vrijedne 50 milijuna kuna u sklopu koje će svaka kuća dobiti optičku nit, izrađena je studija obrane od poplave, izgrađena je tržnica, dovršen je dječji vrtić u Gorici, dograđuje se u Debeljaku, a gradi se u Sukošanu. Zajedno sa Zadarskom županijom izrađena je projekta dokumentacija za proširenje  OŠ u Sukošanu, u tijeku je obnova zgrade u OŠ Debeljak  te izgradnja male sportske dvorane u Gorici

Na svečanosti je kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i u ime Zadarske županije govorio zamjenik župana Šime Vicković koji je istaknuo da

unatoč  ‘korona krizi’, niti  u Županiji, ali niti vrijedni općinski djelatnici nisu odustajali od brojnih projekata kojima je cilj unaprijediti kvalitetu života svih stanovnika.

„Tako naša Županijska uprava za ceste ulaže više od 1,2 milijuna kuna u sanaciju županijske ceste kroz Goricu, a radovi su upravo u tijeku.

Županijska lučka uprava, pak, među prioritete je stavila projekt lučke infrastrukture u mjesnoj luci Sukošan vrijedan oko 10 milijuna kuna i već sada mogu najaviti da ćemo početkom nove godine raspisati javnu nabavu za izvođenje radova.“, rekao je Vicković istaknuvši  veliku potporu hrvatske Vlade, uz čiji je podršku u našu županiju uloženo ili ugovoreno, više od tri milijarde kuna za brojne razvojne projekte.

Govoreći o mladima spomenuo je i  potporu za novorođenčad koju daje Zadarska županija  i činjenicu da je ona prošle godine isplaćena za 40 beba na području Općine Sukošan.

Vicković je dodao: „Svjedoci smo da je Hrvatska, i to zbog važnog utjecaja našeg premijera Plenkovića, osigurala 22 milijarde eura u sljedećom programskom razdoblju Europske unije.

To je veliki novac kojega će trebati opravdati dobrim projektima. Vjerujem da će općina Sukošan biti jedna od onih koja će imati pripremljene projekte, kako bi osigurali i opravdali spomenuta sredstva. Jedan od njih svakako je projekt stoljeća, Aglomeracija Bibinje – Sukošan, koji je jedan od strateških projekata ne samo za vaše dvije općine, već i za našu županiju.

Ono što je iznimno važno, prema svim najavama i idućem programskom razdoblju Europske unije financirat će se izgradnja odvodnje i vodovoda, tako da imamo realne izglede da ovaj, veliki projekt, provedeno kraju Najavit ću vam još jednu važnu stvar - dobili smo informaciju iz Hrvatskih voda da je prije nekoliko dana odabran projektant za izradu idejnog projekta izgradnje Sukošanskog potoka.“

Na kraju svečanosti zaslužnim pojedincima uručene su nagrade i priznanja.

 

Pročitano 1783 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA