Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

13 općina i 2 grada zajedno u najveći infrastrukturni projekt

Posted On Ponedjeljak, 07 rujna 2020 17:39

Predstavnici 13 općina i 2 grada Zadarske županije potpisali su danas u Benkovcu sporazum o sufinanciranju izrade studije izvodivosti za izgradnju aglomeracije Karinskog i Novigradskog mora, koja će obuhvatiti više od pola naše županije.

Ovo je još jedan dokaz da su nam vodoopskrba i odvodnja prioriteti, kazao je između ostalog na potpisivanju sporazuma  župan  Zadarske županije Božidar Longin.

On je istaknuo kako se ovime i  službeno kreće u ostvarenje projekta Aglomeracije Karinskog i Novigradskog mora, Podvelebitskog kanala i zapadnog dijela zadarskog zaleđa.

„Samo ime projekta dovoljno govori koliku će površinu on pokrivati i sasvim sigurno će to biti najzahtjevnija i najskuplja Aglomeracija u našoj županiji. No, ono što je najvažnije, kroz realizaciju studijske dokumentacije saznat ćemo konkretnije detalje u kom smjeru ići, a ujedno ćemo dobiti jasnije procjene koliko će nas to u konačnici - koštati. Ono što je iznimno važno, prema svim najavama i idućem programskom razdoblju Europske unije financirat će se izgradnja odvodnje i vodovoda, tako da imamo realne izglede da ovaj, veliki projekt, provedeno kraju.“, rekao je župan dodajući da  na području Zadarske županije već imamo potpisane dvije aglomeracije, Nin-Privlaka-Vrsi i Zadar-Petrčane koje su vrijedne oko milijardu kuna.

„Pred potpisom su još dvije, Biogradska rivijera i Preko - Kali, a nadamo se i što skorijem potpisu Aglomeracije Bibinje - Sukošan. Sve to ide u smjeru onoga što smo zacrtali na početku ovog mandata - da sva naša mjesta moraju dobiti vodu i priključak na odvodnju. To je veliki zadatak koji je pred svima nama, ali od izazova nikad nismo bježali i vjerujem da ćemo to zajedničkim snagama ostvariti. Svima želim puno sreće i strpljenja u idućem razdoblju.“, dodao je župan Longin.

Pročitano 2931 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA