Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Poličniku otvoren Centar za razvoj i edukaciju vrijedan 26 milijuna kuna

Posted On Petak, 28 kolovoza 2020 19:57

Otvaranje Centra za razvoj i edukaciju vrijednog 25,9 milijuna kuna u Poslovnoj zoni Grabi bio je središnji događaj povodom Dana općine Poličnik koji je obilježen u petak, 28. kolovoza.

Centar za razvoj i edukaciju produkt je moderne poduzetničko-poslovne infrastrukture te će služiti kao središte za unaprjeđenje poslovanja u industrijama koje kao sirovine koriste pčelinje proizvode. Nositelj projekta je Općina Poličnik, a partneri su Zadarska županija i ustanova INOVAcija.

Simboličnim presijecanjem vrpce, Centar za razvoj i edukaciju, kojeg se često kolokvijalno naziva i Centar za med, otvorili su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Božidar Longin, saborska zastupnica Grozdana Perić i općinski načelnik Davor Lončar dok je blagoslov predvodio župnik don Damir Juričin.

U velikoj multimedijalnoj dvorani nove zgrade Centra održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj se načelnik Davor Lončar pohvalio s brojnim projektima koje je općina realizirala u proteklom razdoblju, dok je ministrica Vučković naglasila kako je projekt Centra za razvoj i edukaciju pokazatelj kako Općina Poličnik i Zadarska županija dijele zajedničke ciljeve s Vladom RH koja je Nacionalnim pčelarskim programom stvorila preduvjete za dodatan razvoj pčelarskog sektora.

„Za provedbu Programa kroz tri godine predviđena su ukupna sredstva u iznosu od 44,5 milijuna kuna. Centar u Poličniku će biti iznimno važan za razvoj sektora pčelarstva, a sama županija je izuzetno važna za hrvatsku poljoprivredu i ribarstvo. U predstojećem razdoblju na raspolaganju ćemo imati još više EU sredstava koja će, vjerujem, kroz niz kvalitetnih projekata dodatno unaprijediti razvoj poljoprivrede i ribarstva u Zadarskoj županiji te zajednice u cjelini“, poručila je ministrica poljoprivrede na koju se nadovezao i župan Longin.

 „Svjedoci smo da je Hrvatska i to zbog važnog utjecaja našeg premijera Plenkovića, osigurala 22 milijarde eura u sljedećem programskom razdoblju Europske unije. To je veliki novac kojega će trebati opravdati dobrim projektima. Prilika je to i da se razviju projekti koji će potaknuti cjelokupni gospodarski razvoj, u prvom redu poljoprivrede, koja je na našem području i dalje jedna od najvažnijih gospodarska grana. Upravo je ovaj Centar za razvoj i edukaciju u kojem se danas nalazimo, kvalitetan primjer kako strateškim promišljanjem možemo povezati poljoprivredu, poduzetništvo, modernu tehnologiju i inovacije“, naglasio je Longin. 

Pročitano 1221 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA