Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Rezultati projekta Inkluzija: Osigurana stručna podrška za 73 učenika, a zaposlena 64 pomoćnika u nastavi

Posted On Petak, 24 srpnja 2020 15:07

Rezultati provedbe projekta „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka“ u školskoj godini 2019./2020. prezentirani su na izvještajnoj konferenciji projekta održanoj u petak, 24. srpnja 2020. godine.

Projekt „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka“ omogućuje socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav. Neposrednim radom pomoćnika s učenicima s teškoćama u razvoju omogućava se postizanje boljih obrazovnih rezultata i uspješnija socijalizacija učenika, a stjecanjem vještina i stručnih kompetencija pomoćnika osigurat će se njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada.

Okupljenim predstavnicima medija projekt i rezultate su predstavili pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije Ivan Šimunić, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Marina Dujmović Vuković, članica projektnog tima i viša stručna suradnica na projektu, Marina Diklić te ravnateljica Osnovne škole Privlaka, Verica Škibola i pomoćnica u nastavi zaposlena kroz projekt, Maja Peša.

Ukupna vrijednost projekta je 12.684.504,00 kuna, od čega se 8 milijuna kuna sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.-2020. u bespovratnom iznosu, dok ostatak sufinancira Zadarska županija.

"Uz sredstva osigurana kroz projekt i sufinanciranje projekta od strane Zadarske županije, godišnje se kroz županijski proračun osigura dodatnih do dva milijuna kuna kako bi pomoćnike imali svi učenici s teškoćama u školama kojima je osnivač Zadarska županija. U četverogodišnjem razdoblju, od 2017. do 2021. godine za pomoćnike u nastavi osigurano je ukupno 20 milijuna kuna", istaknuo je pročelnik Šimunić.

Nositelj projekta „Inkluzija“ je Zadarska županija, dok su partneri na projektu 30 osnovnih i srednjih škola osnivača Zadarske županije (OŠ Petar Lorini Sali; OŠ Biograd; OŠ Vladimira Nazora Škabrnja; OŠ Sv. Filip i Jakov; OŠ Braće Ribar Posedarje; OŠ Pakoštane; OŠ Jurja Barakovića Ražanac; OŠ Braće Radić Pridraga; OŠ Petra Zoranića Stankovci; OŠ Franka Lisice Polača; OŠ Stjepana Radića Bibinje; OŠ Valentina Klarina Preko; OŠ Benkovac; OŠ Privlaka; OŠ Petra Zoranića Nin; OŠ Jurja Dalmatinca Pag; OŠ Obrovac; OŠ Sukošan; OŠ Poličnik; OŠ Gračac; OŠ Starigrad; Strukovna škola Vice Vlatkovića; Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića; Prirodoslovno-grafička škola; Medicinska škola Ante Kuzmanića).

 „Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć u provedbi projekta. Angažman Agencije na projektu omogućava projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelja i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj“, objasnila je angažman Agencije ZADRA NOVA u realizaciji ovog važnog projekta ravnateljica Dujmović Vuković.

Broj škola uključenih u projekt svake školske godine ovisi o potrebama, tj. pohađa li školu učenik s teškoćama ili ne.

„U nastavnoj godini 2019./2020. osigurana je stručna podrška za 73 učenika s teškoćama u razvoju putem angažiranja 64 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi u 25 škola, od čega 21 osnovne i četiri srednje škole kojima je osnivač Zadarska županija“, naglasila je Marina Diklić, članica projektnog tima.

Ravnateljica Škibola i pomoćnica Peša naglasile su važnost ovog projekta za socijalizaciju djece i njihovo uključivanje (inkluziju) u redovan obrazovni sustav. 

U tijeku su pripreme za realizaciju projekta u školskoj godini 2020./2021.

Pročitano 1010 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA