Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvorena izložba "Volim svoju županiju" u Šibeniku

Posted On Petak, 17 srpnja 2020 12:24

Riječ je o najboljim fotografijama koje su ovog proljeća prijavljene na foto natječaj  „Volim svoju županiju“ u organizaciji Hrvatske zajednica županija.

Izložba fotografija „Volim svoju županiju“ otvorena je u petak, 17. srpnja 2020. godine u prostoru Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk uvodno se obratio gostima, naglasivši kako je sada već tradicionalno izložba najboljih fotografija otvorena u Šibeniku, odakle putuje prema kontinentu. „Iako se donedavno činilo poprilično nestvarno,  sretan što danas otvaramo izložbu u fizičkom obliku. Pandemiji usprkos, i ove smo godine zabilježili ogroman odaziv autora diljem Hrvatske. Sretan san što smo i ove godine „morali“ birati najbolje među 3000 fotografija. S obzirom na karantenu i smanjene mogućnosti „lova“ dobrih fotografija, ove smo godine i po prvi puta imali prilike vidjeti arhivske fotografije – neke čak iz sedamdesetih godina“, istaknuo je Pauk.

Podsjećamo, foto natječaj „Volim svoju županiju“ pokrenut je prije pet godina kako bi se fotografijom povezale sve hrvatske županije i potaknuli sugrađani da promišljaju o posebnostima svojih krajeva. Najbolje fotografije – po jedna iz svake županije, ulaze u postav putujuće izložbe, koja se na kraju donira nekoj instituciji, kao primjerice prošle godine Općoj bolnici Zadar.

Izložbu je, uz predsjednika Hrvatske zajednica županija Gorana Pauka, otvorila profesionalna fotografkinja Marija Milin, predsjednica stručnog žirija natječaja. Uz nagrađene autore, ove je godine posebnu pohvalnicu uputila Zvonku Kežiću koji je na natječaj prijavio fotografiju „Starica“, nastalu za vrijeme njegovih studentskih dana. „Čestitam svim autorima čije su fotografije ušle u postav ovogodišnje izložbe. Dio sam ovoga natječaja već četiri godine i drago mi je što ste sve više počeli prepoznavati specifičnosti-običaje, ljude, detalje…Voljela bih i u budućnosti gledati fotografije poput ove gospodina Kežića, one osvajaju pravu nagradu – nagradu srca“, ističe Milin.

Uz nju su pristigle radove vrednovali Morana Kiš iz Međimurske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Nikša Miletić iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Izabrana je po jedna najbolja fotografija iz svake županije, a nagrađena je i fotografija koja je osvojila najviše like-ova, odnosno glasova publike - „Slavonska polja“ autorice Željke Ivanović iz Požeško-slavonske županije.

Odlukom žirija, nagradu za najbolju fotografiju natječaja ove godine odnio je Ivan Kovačić, fotografijom „Čarolija u bijelom“ iz Zagrebačke županije.

Drugo mjesto pripalo je Željku Caru i fotografiji „Proljeće“ iz Koprivničko-križevačke županije.

Treće mjesto pripalo je Danijelu Hrominu, čija će fotografija „Puntamika…zajedno u zalazu“ predstavljati Zadarsku županiju.

Najbolje radove iz svih županija možete vidjeti u galeriji na službenoj web stranici Hrvatske zajednice županija - hrvzz.hr.

Pročitano 637 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA