Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Investicije su ključne za rast gospodarstva

Posted On Srijeda, 08 srpnja 2020 15:39

Investicijski forum Dalmacije – Lider invest jug, izbor najboljih velikih, srednjih i malih proizvodnih investicija u Hrvatskoj, održan je danas u zadarskom hotelu Kolovare. Župan Božidar Longin u svom je obraćanju istaknuo značaj investicija za rast gospodarstva.

„Svoju ulogu u stvaranju što boljeg investicijskog okruženja shvaćamo vrlo odgovorno i, usprkos vrlo zahtjevnoj situaciji, pokušavamo olakšati poslovanje našim gospodarstvenicima. Rezultati pozitivne investicijske klime bili su vidljivi u konkretnim brojkama. Tijekom trogodišnjeg razdoblja, do korona krize, otvoreno je oko šest tisuća novih radnih mjesta i Zadarska je županija bila u samom vrhu po rastu zaposlenosti“, ustvrdio je župan dodavši da su sve to pratile brojne investicije u infrastrukturu – od luke Gaženica, preko ribarske luke u Kalima, trajektne luke Tkon, sve do Poduzetničkog inkubatora u Biogradu, Centra za razvoj i edukaciju u Poličniku, a pri kraju je i izgradnja Centra za kreativne industrije u Zadru, koji je prvenstveno namijenjen jačanju konkurentnosti IT sektora. Većina navedenih projekata financirana je europskim i nacionalnim sredstvima, uz djelomično sufinanciranje s lokalne razine.

U situaciji epidemije koronavirusa, Zadarska županija pokrenula je novi financijski instrument: COVID-19 – zajam za obrtna sredstva. a čiji cilj je kreditiranje mikro i malih gospodarskih subjekata uz povoljne uvjete.

„Naravno, osmišljeno je to prije svega s namjerom očuvanja radnih mjesta te kako bi poduzetnici poboljšali svoju likvidnost. Spomenut ću i, vrlo važnu, inicijativu povezivanja lokalnih poljoprivrednih proizvođača i ugostitelja, koju predvode županijska Turistička zajednica i Upravni odjel za poljoprivredu“, dodao je župan i iskazao nadu da će održavanje ovog foruma iznjedriti neke nove, dobre poduzetničke ideje koje će biti moguće provesti u djelo.

Pročitano 2075 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA