Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarskoj županiji 146.550.000,00 kuna za sustave vodoopskrbe i odvodnje

Posted On Utorak, 30 lipnja 2020 16:15

U Zadru su danas potpisani  ugovori  s Hrvatskim vodama za sustave vodoopskrbe i odvodnje ukupne vrijednosti  146.550.000,00 kuna. Ugovore su potpisali  Grad Zadar (Izgradnja oborinske odvodnje naselja Bokanjac u Zadru), Komunalac d. o. o. Biograd (Izgradnja vodoopskrbnog sustava i sustava odvodnje naselja Sveti Filip i Jakov, Izgradnja kanalizacijskog sustava Biogradske rivijere - Sv. Filip i Jakov), Vodovod Povljana d. o. o.( Izgradnja odvodnog cjevovoda iz VS Smokvina do naselja Dubrovnik), Vodovod d. o. o. Zadar (Izgradnja vodoopskrbe na području podvelebitskog pravca), Vodovod i odvodnja d. o. o. Benkovac (Vodoopskrbni sustav Benkovca), Zemunik odvodnja d. o. o. (Izgradnja kanalizacijskog sustava (Podsustav Centar) i Odvodnja Bibinje – Sukošan d. o. o. (Izgradnja sustava javne odvodnje).

Ugovore su potpisali direktori komunalnih tvrtki sa generalnim  direktorom  Hrvatskih voda  Zoranom Đurokovićem, a u ime Grada Zadra ugovor je u ime gradonačelnika potpisao njegov zamjenik Ante Babić. 

Za ovu godinu dodjeljeno je ukupno  27 milijuna kuna dok će se ostatak raspoređivati tijekom idućih nekoliko godina. Tako će se sustavi rješavati u Zadru i Svetom Filipu i jakovu, u Povljani, Benkovcu, Zemuniku te Bibinju i Sukošanu

„To je jedan preduvjet za nastavak realizacije vodovoda i odvodnje napodručju naše županije. Tako je primerice potpisan ugovor za izgradnju kanalizacije prve faze jednog naselja u općini Zemunik Donji gdje će se na taj sustav priključiti oko 500 korisnika. To je znak da naša županija napreduje, naše komunalne tvrtke napreduju, pripremaju dokumentaciju“., rekao je danas zamjneik župana Šime Vicković.

Na zadarskom području naglasak je na tri aglomeracija- Biograd, Preko/Kali te Bibinje/Sukušan- ovi projekti su nam prioriteti. Upravo vodoopskrba je područje na kojemu smo posljednjih godina učinili ogroman iskorak kojim smo našim građanima osigurali najosnovnije uvjete za život- kazao je na potpisivanju ugovora u Zadru ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, dodavši kako su najviše posla na pripremama ovih projekata napravile same jedinice lokalne samouprave.

Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda, kazao je kako neki projekti, među njima i oni sa zadarskog područja, nisu mogli čekati financiranje iz Europske unije.

„Zadru smo obećali pomoć nakon one velike poplave, to smo ovim projektom i ostvarili. Mislili smo  i na manje razvijene krajeve kako bi zaustavili odlazak ljudi iz dalmatinske zagore. Voda je osnovni preduvjet za to“- kazao je Đuroković u Zadru.

Pročitano 972 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA