Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ekonomsko - birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar odobren projektni prijedlog „Nove prilike za rad i učenje“ vrijedan 89.944,00 eur-a

Posted On Srijeda, 27 svibnja 2020 14:48

Agencija za mobilnost i programe Europske unije ovih je dana donijela odluku o prihvaćanju projektnog prijedloga Ekonomsko - birotehničke i trgovačke škole Zadar pod nazivom „Nove prilike za rad i učenje“, a u okviru programa Erasmus+ za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Opći cilj projekta je omogućiti učenicima primjenu i nadopunu stručnih znanja stečenih kroz redovno obrazovanje u stvarnom radnom okruženju te stjecanje radnog iskustva po europskim standardima, uz usvajanje radne etike, znanja i kompetencija koje će učenike pripremiti za tržište rada, samostalnost u radu, poduzetništvo te usmjeravanje nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Stečena znanja i iskustva nastavnika iz projektnog tima primijenit će se za osuvremenjivanje kurikuluma postojećih nastavnih programa.

Na projektu mobilnosti sudjelovat će 30 učenika obrazovnih profila ekonomist, komercijalist, upravni referent, poslovni tajnik te prodavač. U pratnji profesora učenici će otputovati u Zaragozu, Španjolska, gdje će imati priliku unaprijediti ključne kompetencije i vještine, povećati svijest o važnosti cjeloživotnog učenja u europskom kontekstu, unaprijediti međunarodnu dimenziju obrazovanja i osposobljavanja u školi, te  prihvatiti međukulturalnost kao jednu od vrijednosti EU.

Ostvarenim rezultatima Ekonomsko - birotehnička i trgovačka škola Zadar profilirat će se u kvalitetnu ustanovu za strukovno obrazovanje uz razvijenu europsku dimenziju obrazovne ustanove, te time postati privlačnija novim naraštajima.

Partner u projektu je udruga za regionalni i održivi razvoj „Mundus“, a odobrena sredstva iznose 89.944,00 EUR-a.

Pročitano 199 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA