Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Nadbiskup Puljić posjetio Stožer civilne zaštite

Posted On Četvrtak, 23 travnja 2020 16:45

Zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić sa suradnicima je posjetio Dom županije gdje je održao radni sastanak sa županijskim Stožerom civilne zaštite.

S aktivnostima Stožera u razdoblju od početka krize s epidemijom koronavirusa nadiskupa i suradnike upoznali su župan Božidar Longin, načelnik stožera civilne zaštite Šime Vicković, ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina, načelnik PU zadarske Anton Dražina, voditelj Službe civilne zaštite Zadarske županije Miroslav Andrić te zamjenik župana Šime Mršić.

Župan Longin izrazio je nadu da će novonastalo stanje trajati što kraće i kako se nada povratku i normalizaciji redovnih aktivnosti. Dodao je kako svi zajedno moramo biti svjesni okolnosti u kojima se nalazimo te da jedino zajedništvom možemo iznijeti teret okolnosti u kojima se nalazimo.

„Zato treba odati priznanje našem Stožeru, zdravstvenim djelatnicima, policiji, brojnim volonterima i ostalim službama koji se trude da sustav bude stabilan. Epidemiju koronavirusa dočekali smo spremni, najviše zahvaljujući njihovom predanom radu. U ovoj krizi pokazalo se da su naši građani odgovorni, ali i solidarni jer je velik broj pojedinaca i ustanova pokazao veliko srce i uključio se u akcije za opremanje Opće bolnice Zadar potrebnim uređajima“, poručio je župan.

Nakon što su ga članovi Stožera izvijestili o provedenim aktivnostima u prethodnom razdoblju, nadbiskup je izrazio nadu da će opasnost COVID-19 virusa prestati što prije te da će se mjere građanskog života uskoro vratiti svom redovitom tijeku.

Nadbiskup je izrazio nadu kako će nam novonastale okolnosti pomoći da budemo bliže jedni drugima, te da ćemo u vremenu opasne krize koronavirusa prevencijom i molitvom uspjeti prevladati suvremene teškoće i izazove. Izrazio je nadu kako izolacija neće ostaviti loših posljedica na ponašanje ljudi i da će nam druženje unutar obitelji pomoći vrednovati zaboravljene dimenzije obiteljskog zajedništva.

Pročitano 701 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA