Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Donacija medicinskog materijala iz provincije Jiangxi

Posted On Četvrtak, 16 travnja 2020 14:50

Yi Lianhong, Guverner Narodne vlade Provincije Jiangxi je odlučio Zadarskoj županiji proslijediti donaciju medicinskog zaštitnog materijala, u borbi protiv pandemije COVID19. Izrazio je spremnost da sa Zadarskom županijom radi na promicanju praktičnih rezultata u borbi sa koronavirusom te kroz razmjenu iskustava i suradnjom doprinese boljitku i razvoju obiju zemalja i održavanju svjetskog mira i stabilnosti. Posredstvom Veleposlanstva RH u Pekingu, proslijeđena je pošiljka od 10.000 zaštitnih medicinskih maski za lice u Šangaj odakle će se izravnim letom dostaviti u Hrvatsku. Ova vrijedna donacija poklopila se sa datumom obilježavanja 27. Dana Zadarske županije te na najbolji mogući način predstavlja dobre prijateljske odnose i kvalitetnu suradnju uspostavljenu sa ovom kineskom provincijom.

Da podsjetimo, 25. rujna 2019. godine Zadarsku županiju posjetilo je izaslanstvo kineske provincije Jiangxi predvođeno zamjenikom guvernera Narodne vlade te provincije Sun Jushengom. U njegovoj pratnji bili su Ding Xiaoqun- ravnatelj Komisije za javno zdravstvo, Zhang Wei- predsjednica sveučilišne bolnice br.1 u Nanchangu, Liu Jichun - predsjednik sveučilišne bolnice br.2 u Nanchangu i Zou Qingqin- zamjenik voditelja Odsjeka Narodne vlade provincije Jiangxi.

Gosti iz provincije Jiangxi obišli su zatim Opću bolnicu Zadar gdje ih je ravnatelj OB Zadar Željko Čulina upoznao sa poviješću bolnice i današnjim poslovanjem, a zatim u pratnji ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Zorana Škrgatića i novu zgradu Poliklinike, dio u kojem djeluje Zavod za javno zdravstvo te Sveučilište u Zadru gdje su održali sastanak sa predstavnicima Sveučilišta prorektorom izv. prof. dr. sc. Slavenom Zjalićem, prorektoricom prof. dr. sc. Ivankom Stričević , pročelnicom Odjela za zdravstvene studije doc.dr.sc. Natašom Skitarelić te suradnicima.

Jiangxi provincija je iskazala interes za uspostavu međunarodne regionalne suradnje, promicanje razmjene iskustava i suradnje između dvije regije na području javnog zdravstva, medicinske njege, obrazovanja, kulture i turizma te razmjena studenata u okviru studijskih programa i državnih stipendija, međunarodna suradnja sa Sveučilištem u Zadru, razvoj prijateljskih i poslovnih odnosa između njihove provincije i Zadarske županije sa ciljem zajedničkog razvoja.

Pročitano 720 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA