Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana sjednica vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije

Posted On Utorak, 10 ožujka 2020 14:25

U utorak,  10. ožujka 2020. godine pod predsjedanjem župana Zadarske županije Božidara Longina održana je 9.  sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.

Na sjednici je usvojeno  Stanje sigurnosti na području Zadarske županije, uz Izvješće o preventivnim aktivnostima, čiji je nositelj PU zadarska, a koje su se provodile uz  potporu Vijeća. Predstavljene su planirane aktivnosti radnih skupina koje djeluju unutar Vijeća (Odbor za promet, Sigurnost u turizmu i Sigurnost djece na internetu.) za 2020. godinu , uz osvrt na prošlu godinu koji, uz već postojeće, uključuje i projekt Lily koji je usmjeren na prevenciju nasilja nad ženama čiji je cilj upoznati i osvijestiti potencijalne žrtve, djecu i mlade  i cjelokupnu javnost o uzrocima i vrstama nasilja nad ženama te važnosti pravodobne društvene reakcije kojom se nasilje ni u kojem obliku ne tolerira, ne podržava i bezrezervno osuđuje kroz predstave, radionice , tečajeve samoobrane za žene , edukaciju i povezivanje svih relevantnih dionika u prevenciji nasilja i zaštiti žena.

Na samoj sjednici prikazan je i potresni glazbeni broj repera Marina Ivanovića Stoke koji obilježava ovaj projekt.

Članovi Vijeća usvojili su i Plan aktivnosti Vijeća za 2020. godinu. Svi nacionalni i lokalni preventivni programi se odvijaju kontinuirano te će se ususret nadolazećoj turističkoj sezoni  i kroz rad  PU zadarske, ali i ostalih dionika nastaviti provoditi aktivnosti sukladno planiranom.

Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije savjetodavno je tijelo Županijske skupštine Zadarske županije multidisciplinarnog karaktera koje okuplja predstavnike PU zadarske, regionalne samouprave, pravosuđa i organizacija civilnog društva, osnovano  kao rezultat dugogodišnje uspješne suradnje između PU zadarske i Zadarske županije na različitim preventivnim aktivnostima u zajednici tijekom godina. 

U okviru svojih zadaća, Vijeće kao nositelj preventivnih aktivnosti na području Županije, prati i razmatra stanje kriminaliteta i predlaže mjere za njegovo smanjenje te planira, koordinira i prati provedbu nacionalnih i lokalnih preventivnih programa i projekata u zajednici koji se provode u suradnji PU zadarske, odgojno-obrazovnih ustanova, Turističke zajednice Zadarske županije, Lučke uprave i Lučke kapetanije, kulturnih i umjetničkih ustanova, organizacija civilnog društva i ostalih dionika koji sudjeluju u provedbi.

 

Pročitano 812 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA