Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Položen kamen-temeljac za gradnju novog studentskog doma u Zadru

Posted On Petak, 17 siječnja 2020 17:16

U Novom kampusu Sveučilišta u Zadru položen je kamen-temeljac za gradnju nove Studentske menze sa studentskim paviljonima, u kojima će po završetku gradnje biti smješteno ukupno 284 studentica i studenata. Kamen-temeljac postavili su studenti zadarskog Sveučilišta Renato Nović i Gloria Grbić, nakon čega su simbolično početak radova označili rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić.
„Sveučilište u Zadru je od svog osnivanja 2002. godine sanjalo ovaj dan; dan kada će ovaj dio Grada, nazvan Novi kampus, istinski početi dobivati oblik sveučilišnog kampusa. Ulaskom u realizaciju idejnog rješenja pokazali smo duboku svijest da smo dio Europske Unije koja nam omogućuje korištenje financijskih sredstava za gradnju sveučilišne infrastrukture. Naša misija je društveno-kulturno i gospodarski pridonijeti razvoju u lokalnom, regionalnom i nacionalnom kontekstu, i to u jednome – činiti Hrvatsku zemljom prilika mladima za studij, život i rad; činiti Zadar gradom, a Zadarsku županiju područjem istinskih mogućnosti za mlade za studij, život i rad i svima drugima koji žele razvijati sebe i svoje životno i okruženje“, istaknula je rektorica Vican pozdravljajući nazočne uzvanike, ministrica Pavića, izaslanicu ministrice znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Branku Ramljak, zadarskog gradonačelnika Branka Dukića i zamjenika župana Šimu Vickovića sa suradnicima, kao i bivše rektore Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Damira Magaša i prof. dr. sc. Antu Uglešića.
U novoj zgradi studentske menze sa studentskim paviljonima u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru bit će smješteno ukupno 284 studentice i studenta. Zgrada će imati tri paviljona za smještaj s ukupno 129 soba: šest jednokrevetnih, 91 dvokrevetne i 32 trokrevetne sobe. Studentski restoran će imati 500 sjedećih mjesta, posluživat će 3.800 obroka dnevno. Studenti će dobiti poseban prostor za učenje, dnevni boravak, praonicu, spremišta, čajne kuhinje, slastičarnicu i dr. Arhitektonsko rješenje zgrade studentske menze s paviljonima predstavio je autor projekta Vedran Pedišić.
„Zgrade slijede europski trend spajanja različitih funkcionalnih cjelina koji daje puno bolji kreativni proces. Priroda teži jednostavnosti a to bio i naš poziv, da pokušamo jedan kompleksan sadržaj što više pojednostaviti“, rekao je Pedišić, koji je predstavio moderna arhitektonska I tehnološka rješenja te načine na koji je osigurana pristupačnost osobama s invaliditetom.
Izgradnjom studentskog doma i studentske menze Sveučilište u Zadru čini tek prvi korak u podizanju kvalitete studentskog standarda i studentskog života, pokazujući se time kao značajan visokoobrazovni, znanstveni, gospodarski, društveni i kulturni čimbenik kako u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, tako i u Hrvatskoj. Nakon predstavljanja projekta uzvanici su na gradilištu svjedočili svečanom postavljanju kamena-temeljca uz prigodni nastup studentske pjevačke skupine A. K. A. Crescendo.

Pročitano 1304 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA