Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ljepotica boje lavande: Završena energetska obnova škole u Škabrnji

Posted On Srijeda, 15 siječnja 2020 19:49

Osnovna škola Vladimira Nazora u Škabrnji nakon energetske obnove zablistala je u punom sjaju. Projektom vrijednim 3,69 milijuna kuna ostvarit će se ušteda od najmanje 50 posto energije, a škola je iz energetskog D došla u A energetski razred. Tijekom provedbe projekta ugrađena je toplinska izolacija vanjskih zidova, podova i stropa, toplinska hidroizolacija krova te su ugrađeni termostatski ventili i pumpe za grijanje kao i LED rasvjeta.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.688.211,34 kuna, od čega je iz europskih fondova, točnije Operativnog programa konkurentnost i kohezija isplaćeno 1.342.811,81 kunu. Iz nacionalnog Fonda za regionalni razvoj osigurano je dodatnih 1.336.170,23 kune, dok je osnivač škole Zadarska županija uložila iznos od 1.009.229,30 kuna.
„Ovom obnovom poboljšat ćemo standard u objektu i uštedjeti na ukupnoj energiji do 50 posto na godišnjoj razini te osigurati kvalitetnije uvjete boravka u školskim prostorima učenicima i djelatnicima škole. Osigurani su sigurniji i kvalitetniji uvjeti boravka te korištenja prostora od strane učenika i djelatnika škole“, rekao je ravnatelj OŠ Vladimira Nazora Marin Pavičić zahvalivši osnivaču, Zadarskoj županiji jer je prepoznala potrebu škole za temeljitom obnovom kao i Agenciji za razvoj ZADRA NOVA koja ih je pratila cijelim tijekom provođenja projekta.
Ravnatelj je najavio da škola nastavlja s projektima zelene energije jer će se uskoro postaviti solarni paneli od 100 tisuća dolara koje je škola dobila 2018. godine kao glavnu nagradu u Abu Dhabiju s projektom Sretna škola plave ekonomije.
„Do ljeta bismo trebali završiti s natječajem za izvođača radova na postavljanju solarnih panela tako da će naša škola u potpunosti postati energetski samoodrživa, s vlastitom proizvodnjom električne energije“, dodao je Pavičić.
Osnovna škola Vladimira Nazora u Škabrnji jedan je od četiri školska objekta u kojima Zadarska županija kao osnivač provodi projekt energetske obnove u sklopu poziva Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Školska zgrada u Pagu je već dovršena, a obnova zgrade gimnazija u Perivoju Vladimira Nazora i osnovne škole u Gračacu je u tijeku.
„Ulaganje iz Županijskog proračuna jest bilo veliko, no uštede koje će se postići na grijanju također će biti značajne. Kao osnivači školskih ustanova na svom području, intenzivno radimo na stvaranju jednakih uvjeta za školovanje za sve učenike u našoj županiji. Ulažemo u infrastrukturu, u opremu te sufinanciramo aktivnosti iznad standarda. Mislim da je svima već odavno znano kako je ulaganje u obrazovanje najisplativije ulaganje jer znanje je jedini kapital koji se ne može otuđiti“, poručio je župan Božidar Longin.

Pročitano 1305 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA